TBMM Genel Kurulu'nda, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören anayasa değişikliği gizli oylama yöntemi ile oylandı.

 

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu yaptığı açıklamada CHP’nin yanlışın içinde olduğunu belirterek “TBMM’deki bu oylama teröre ve teröriste destek veren milletvekillerinin yasama dokunulmazlıklarının kaldırılması için yapıldı.

Bu dokunulmazlıkların kaldırılmamasını istemek teröre destek verenlerin yanında durmak demektir. PKK’lı teröristlere taziyeye gidenlerin, “biz sırtımızı PKK’ya dayadık” diyenlerin, makam arabaları ile teröristlere silah ve bomba taşıyanların dokunulmazlıklarının kaldırılmaması yönünde oy veren Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve CHP üst yöneticilerini Ordulu hemşehrilerimize havale ediyorum.” diye konuştu.

 

"Gaflet ve ihanet içindeler"

 

Metin Gündoğdu “Şehitlerimizin geldiği ve yüreklerimizin yandığı bu dönemde hakkedenlerin dokunulmazlıkları kaldırılmalıdır. Biz AK Parti olarak bu konuda sürecin en başından beri net bir irade ortaya koyduk. Komisyonda kavga çıkartarak dokunulmazlıkların meclise gelmesine engel olmaya çalışanlarla birlikte olanlar büyük gaflet ve ihanet içindedir. CHP ve HDP’nin yaptığı terör ittifakını dikkatle izleyen milletimiz en doğru kararı vicdanıyla verecektir.” dedi. Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi