Ülkeye, Ordu’ya ve Türk milletine hayırlar getirmesini dilediğini ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, 24 Haziran seçimleri ile ilgili “Avrupa’nın, PKK’nın, FETÖ’nün Türk milleti üzerinde oynadığı oyunları bozacak bir siyasi yapıyla Türk milletini kucaklayacak ve Cumhur ittifakında birlikte hareket ettiğimiz AK Parti ile beraber, yürüdüğümüz bu yolda ilk turda yüzde 60 oy alarak bir iktidar yoluna çıkacağız. Bu yolda bizleri yalnız bırakmayan 19 ilçe yönetim kurullarımıza ve Ordulu hemşerilerimize teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi. Ordu’da 6 vekilliğe talip olduklarını aktaran Yılmaz, hedeflerinin Ordu’yu Ankara’da en iyi şekilde temsil edecek milletvekilleri çıkarmak olduğunu söyledi. Kendisinin aday olmayacağını belirten İl Başkanı Köksal Yılmaz, 21. dönem MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un adaylık müracaatında bulunduğunu açıkladı.

 

“Kapımız açık”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin milletvekili aday adaylığı sürecinin dün itibariyle başladığını belirten Yılmaz, Ordu İl Başkanlığı kapılarının herkese açık olduğunu söyledi. Yılmaz, “Bu süreç 3 Mayıs’a kadar devam edecektir. Türk milletini seven bütün gönüldaşlarımıza Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adaylığı müracaatı için il başkanlığımızın kapıları sonuna kadar açıktır. Ama ilkelerimiz var. Önce ülkem, sonra milletim sonra partim diyen bütün dava arkadaşlarımızı Ordu İl Başkanlığında ağırlamak bize onur ve gurur verir. Bizler, Türk milletinin 49 yıl tarihi boyunca en zor kaldığı dönemlerde elimizi, gövdemizin taşın altına koyan kutsal bir hareketiz. Bizim koltuk, ikbal, makam derdimiz yok. 49 yıldan beri halkımıza giderek siyaset yapan, ülkemizin bekasını, birlik ve beraberliğini anlatan bir yapıyla çalışıyoruz. Makamlarda oturmadık, birilerinin hayallerini yıktık. Birileri Twitter’dan, sosyal medyadan siyaset yaparken bizler ayda 5, 10 kez ilçelerimize giderek halkımızla kucaklaştık. Halkımızın iyi gününde, kötü gününde beraber olduk. Taziyeye, asker gecelerine, hasta ziyaretlerine gittik, Milliyetçi Hareket Partisini en iyi şekilde her gönüle işlemeye çalıştık. Artık takdir halkımızın.” şeklinde konuştu.

 

Akşener’e seslendi: “Hodri meydan”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e üstü kapalı bir biçimde tepkisini dile getiren Yılmaz, şunları ekledi: “Öyle sosyal medyadan o bununla, şu onunla bir araya geldi diyerek Milliyetçi Hareket Partisi’ne saldıranlar, gidin çalışın. Hala 15 Temmuz’da seçim olacak diyen bir partinin genel başkanı, teşkilatını kurmamış, 19 ilçede sadece 10 tane teşkilat kurmuş, 15 Temmuz’da seçim olsun diyen o hanımefendi, 41 ilde teşkilat oluşturulmamış, yarın seçim olacak gibi hazır olmamış, birilerine çatıyor. Genel Başkanımız Bahçeli, Kızılcahamam’da bir söz söyledi: ‘Bırakın, o hanımefendi seçime girsin. Niye zorunuza gidiyor? O bizden oy alıyor, başkası engellemesin’ Biz de bu yüzden hodri meydan diyoruz. O hanımefendinin koltuğu elinden alınınca orada burada çığırmaya başladı. Buyursun meydanlara çıksın, halkına kendini anlatsın, seçilebiliyorsa seçilsin. Yolu açık olsun herkesin.” Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi