Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Giresun milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu mecliste gündem dışı söz alarak bir konuşma yaptı.Karaahmetoğlu, yaptığı konuşmada geçtiğimiz günlerde partisinin ilçe kongresi için ordu ya gelen AKP Giresun milletvekili ve  gümrük ve ticaret bakanı Nurettin Canikli'nin Ordu ile Giresun'un birleştirilmesi hususunda yaptığı açıklamaya tepki göstererek şunları ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu TBMM Genel Kurulunda yerinden söz alarak yaptığı konuşmada Giresun ve Ordu illerinin birleştirilmesi çabalarına vurgu yaparak bir milletvekilinin kendi ilini diğerinin ilçesi yapmak için verdiği mücadelenin arkasında ne olabilir dedi. Bu tartışmayı Giresun ve Ordu kamuoyunun ciddiye almadığını her projenin arkasında bir rant tartışması olan hükümet ve mensuplarının bu birleşmeden ne rant sağlayacakları konusunda bir merak olduğunu söyledi.
 

EĞRİBEL İHALESİ YANDAŞ MÜTEAHHİTE VERİLMEK İÇİN GECİKTİRİLİYOR


Selahattin Karaahmetoğlu konuşmasında Eğribel tüneli ihalesinin gecikmesi konusunda yakın müteahhite işi verme çabası olduğunu vurguladı.

Sayın Başkan, Giresun ve Ordu kamuoyunun ciddiye almadığı ve tepki gösterdiği, iki ilin birleşmesini öneren ve AKP milletvekillerinin de imzaladığı teklif ısıtılarak tekrar gündeme getirilmiştir. On iki yıllık iktidarlarında her seçim döneminde propaganda malzemesi olarak kullandıkları, Eğribel Tüneli ihalesinin gecikmesinin arkasındaki asıl sebebin yakın müteahhitlere işi verme çabası olduğu yönünde kamuoyunda tartışmalar vardır. Bir ilin milletvekilinin kendi ilini diğer bir ilin ilçesi yapmak için verdiği mücadelenin arkasında ne olabilir? İktidarlarında her projenin arkasında bir rant tartışması yapılan Hükûmet ve mensuplarının bu birleşmeden de ne rant sağlayacakları konusunda bir merak konusu oluşmuştur.Teşekkür ederim." Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi