Ordu Üniversitesi tarafından  Milli İrade ve Katılımcı Demokrasi  İçin  Eğitim ve   IX. Uluslararası Eğitim Araştırmaları  Kongresi düzenlendi.


 Ordu Üniversitesi tarafından  düzenlenen Milli İrade ve Katılımcı Demokrasi İçin Eğitim ve   IX. Uluslararası Eğitim Araştırmaları  Kongresinde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Böyle önemli ve kıymetli bir etkinliğin  ilimizde yapılıyor olması bizleri de son derece mutlu etti. Üniversitelerin temel fonksiyonu sadece öğrenciler yetiştirmek, onlara diploma vermek, meslek ve sanat sahibi yapmak değil, aynı zamanda bulundukları şehir ve ülkeye her alanda katkılarda bulunmaktır. Bilimsel teoriler geliştirmek, sosyal bilimlerde ve fen bilimlerinde bir şeyler getirip koymak, araştırmak son derece önemlidir" diye konuştu.

 

ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç ise yaptığı konuşmada, "Kongrenin Ordu'da olması güzel. Burada bir çok konu ele alınacak bu yönüyle çok önemsiyoruz. Üst düzeyde bir paneller ve çalışma grupları oluşturulacak" diyerek, başta Vali İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere tüm katılımcılara  teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyelerine plaket takdim edilirken, Vali Balkanlıoğlu da  Polonya Eğitim Araştırmaları Başkanı Prof.Dr Joanna Madalinska Michalak ile Prof.Dr.Alistair Ross'a plaket  verdi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi