2008 yılından bu yana Ordu’da aktif olarak motor sporları için çalışan, katıldıkları şampiyonalarda da büyük başarılar elde eden Ordu Gezenbilir Off-Road Gençlik ve Spor Kulübü, 2019 yılı içinde önemli bir şampiyonayı Ordu’ya getirebilmek için uğraşıyor. 2018 yılında Nisan ve Kasım ayları içerisinde 7 farklı yerde yapılan Türkiye Off-Road Şampiyonası, 2019 Haziran ayında Ordu’da yapılabilir.
”2017 ve 2018 yılı bizim için test oldu”

Gezenbilir OOff-Road Gençlik ve Spor Kulübü’nde Başkan Yardımcısı Hüseyin Kurucu, 2017 yılında Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin de katkıları ile düzenledikleri Karadeniz Mahalli Off-Road Kupası’nın test olduğunu belirtirken ”O dönem az kişinin bildiği bir spordu ancak yarışmayı 5 binin üzerinde seyirci takip etti. Melet Irmağı’nda düzenlenen parkurda yapılan yarışların sorunsuz bitmesi, bizim turnuva düzenlememiz açısında iyi bir test oldu. Zaten Ordulu hemşerilerimizden güzel eleştiriler ve olumlu yönde talepler aldık.” dedi. Kurucu aynı yarışların geçen sene de Fatsa’da yapıldığını belirtti.

”Ordu ilini herkese tanıtmak için çalışmalara başladık”

Hüseyin Kurucu yaptığı açıklamada ”Özellikle 2017’de düzenlenen turnuvada aldığımız güzel geri dönüşlerin ardından neden daha iyisini yapmayalım diye düşündük. 2019 Haziran ayı içerisinde de Off-Road festivali düzenleme kararı aldık. Gezenbilir Off-Road Kulübü sadece kulüp için değil, Ordu ilimizi motor sporlarında marka şehir olma ve Ordu ilini herkese tanıtmak için çalışmalara başladı diyebiliriz.” açıklamasını yaptı.
”Motor sporlarına daha çok destek bekliyoruz”

İyi bir turnuvanın kendilerini beklediğine inandığını söyleyen Başkan Yardımcısı Hüseyin Kurucu ”Şu an yaklaşık 12 ilden 30 araç ve 60 sporcunun katılım sağlamasını planlıyoruz. Biz 4 araçlık takımla şampiyonayı takip edip aynı zamanda şampiyonanın birincisi olmak istiyoruz. Turnuvaya daha çok ilgi olması yönünde destek bekliyoruz. Maalesef bu konuda eksiklikler var. Biz çalışmalarımızı yaparken, bunun karşılığında gereken ilgiyi göremiyoruz.” dedi.

Geçmiş yıllarda yapılan organizasyonlarda destek olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu Belediyesi ve Özel Ordu Umut Hastahanesi’ne teşekkür eden Hüseyin Kurucu, onlarla birlikte bütün Ordu şehrini motor sporlarına desteğe davet etti.
SAMET KARADAĞ /ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi