Ordu yorum/Hasan Özata/özel haber

           TBMM Genel Kurulunda 1.3.2014 tarihinde kabul edilen 6528 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 25 inci maddesinde, yönetici olarak okullarda 4 yıl görev süresini tamamlayan okul müdürlerinin görevi, başka bir işleme gerek kalmaksızın sona erer denmekteydi. 
           Bu yasanın yürürlüğe konması ile ilgili hafta içinde görevlerine son verilen idareciler adına sendikaların tepkisi sert oldu.
           Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Eğitim-iş sendikası ordu şube başkanı Hikmet Pala şunları ifade etti. Yukarıda adı geçen ve mart ayında çıkan yasa gereği idarecilerin görevi düşmüştü. Ancak görevi düşen idareciler yeni görevlendirme yapılana kadar görevlerine devam edecek denmişti diyen Pala, sözlerini şöyle sürdürdü. İl ve ilçelerde komisyonlar kuruldu. Kurulan bu komisyonlar değerlendirme yaptılar. 
          Elbette idareci seçilecek kişilerde belli kriterler aranması doğaldır. Ancak komisyonlar bu kriterlere çok uymadığını verdikleri sonuçlarla belli etmiş oldular. Çünkü komisyonların yaptığı değerlendirme sonunda görevlendirilen idareciler arasında bir tane ne Eğitim-sen, ne eğitim-iş ne de Türk eğitim-sen mensubu öğretmen var. Bu kadar tesadüf olabilir mi? peki kimler görevlendirildi? Diye sorarsanız, tamamı hükümete yakın eğitim-bir sen sendikasına kayıtlı öğretmenlerden görevlendirilmesi sanırım tesadüf değildir.
        Eğitim-iş sendikası şube başkanı Hikmet Pala konu ile ilgili son olarak şunları ifade etti. Bu yaşananlar bireysel hak kaybı olduğu için görevlerine son verilen arkadaşlarımız bireysel olarak dava açma hakları var ve biz sendika olarak dava açan arkadaşlarımıza hukuki destek vereceğiz. Dava açma ile ilgili sürecin başladığını da vurgulayan Pala, umuyoruz bu durum mahkemelerimizde hak ve adalet duygusu taşıyan hukukçularımız tarafından düzeltilir dedi.
Editör: Haber Merkezi