Karadeniz bölgesinde bulunan 22 ilin serbest muhasebeci ve mali müşavirler oda başkanları Karabük’te bir araya geldi. Her yıl kesintisiz olarak 4 kez gerçekleştirilen toplantının sonuncusu Karabük Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın ev sahipliğinde Safranbolu’da yapıldı. Bu yıl 43’üncüsü düzenlenen Karadeniz Oda Başkanları toplantısına CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Karabük Defterdarı Osman Koçaş İle Karadeniz Bölgesinde Bulunan Bartın, Zonguldak, Ordu, Sakarya, Rize, Samsun, Sinop, Kastamonu, Gümüşhane, Giresun, Düzce, Çorum, Çorlu, Bolu, Artvin, Amasya, Yalova, Trabzon, Tokat, Tekirdağ, Kırklareli Ve Kocaeli Serbest Muhasebeci Ve Mali Müşavirler Oda Başkanları İle Karadeniz Odaları Platformu Kurucu Başkanı Yahya Arıkan Ve Karadeniz Odaları Platformu Başkanı Yücel Akdemir katıldı.

İlk olarak mesleki konularda bilgilendirme yapılan toplantıda; 2020-2021-2022 yılları bütçelerinin değerlendirilmesi, Beyan Süreleri Tarihlerinin değişiminin değerlendirilmesi, Poşet Beyanının değerlendirilmesi ve diğer mesleki sorunlarının değerlendirilmesi konusundaki gelişme ve sonuçları içeren gündem görüşüldü.

Toplantıda Karabük'ü tanıtan bir slayt gösterisi sunulurken, Karabük Serbest Muhasebesi Mali Müşaviri Oda Başkanı Mehmet Cingöz Karabük ve ilçeleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Toplantı sonunda görevi bırakacak oda başkanlarına plaket takdim edildi. Oda Başkanları sırasıyla mesleki sorunlarla ilgili görüşlerini açıkladı.

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş, ‘‘43'inci Karadeniz Oda Başkanları Toplantısı sonrasında yaptığı değerlendirmede şu açıklamalarda bulundu:  ‘‘Meslekte yaşanan gelişmeleri oda başkanları olarak birlikte değerlendirdik. Gündem maddesinde de yer alan, her toplantımızda dile getirmiş olduğumuz beyan sürelerinin değişimi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunduk. TÜRMOB ve odaların 2004 yılından bu yana dile getirdiği ve savunduğu bir konu nihayet düzenlendi. 115 nolu Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile bazı vergi beyannamelerinin verilme süreleri yeni bir belirleme yapılıncaya kadar uzatıldı. Yıllardır muhasebe mesleğinin önemli sorunlarından biri haline gelen ve sürekli uzatmalarla çözülmeye çalışılan beyan süreleri bu düzenleme ile uygulanabilir haline getirildi. Yapılan değişiklik mesleğin önemli bir sorununu ve beklentisini çözmüş oldu. 15 yıldır bu camia bu sorunun çözümlenmesini bekledi. Nihayet bu sorunumuzu çözen Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a, Bakan Yardımcılarımıza, Gelir İdaresi Başkanımız Bekir Bayrakdar’a, Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Karadeniz Odalarının birlikteliği, mesleki sorunlara karşı birlikte çözüm üretmesi anlamında bu oluşumu çok önemsiyorum.  Mesleğimiz adına önemli konuların tartışıldığı bir toplantı oldu. Katılanlara katkı verenlere ve Karabük SMMM Odası’nın emekleri, misafirperverlikleri için değerli Oda Başkanına, Oda Yöneticilerine ve Oda çalışanlarına teşekkür ediyorum.’’ Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi