Geçtiğimiz gece yarısına kadar defter beyan sisteminin çalışmadığını belirten Başkan Bahadır Baş, “Beyannameler onaylanamadı. TÜRMOB ve Odalar dün sorunun kendilerine ifade edildiği andan gece yarısına kadar süreci ve meslektaşların talebini GİB’e ilettiler. Ülkedeki bütün Meslek Mensupları dün geceyi ayakta stres ile GİB ‘den gelecek uzama, erteleme beklentisi ile geçirdiler.” Dedi.

GİB tarafından yürütülen teknik çalışmalara rağmen sistemin çalışmadığını belirten Baş; “ Alışkanlık haline geldi. Devlet kurumlarında göç yolda düzelir mantığı hakim. Her uygulamaya başlıyorlar TÜRMOB’dan, Odalardan, Meslek Odalarından görüş alınmıyor. Uygulamaya başlayalım sorunları yolda çözeriz. Sorunları yolda çözer diye düşünülüyorsa bilinmeli ki sorunlar yolda çözülmüyor. Mali Müşavirler strese girip yaşamlarını kaybediyorlar. Biz devlet kurumlarından şunu istiyoruz. Bir uygulamaya karar verdiğinde paydaş kurumların görüş ve önerisini dikkate alması lazım. Onlarında bu düzenlemenin aktif bir öğesi haline getirmeli. Yoksa çıkartılan düzenleme başarı ile hayata geçmiyor.” Diye konuştu.

“E uygulamaların doğru hayata geçirilememesinin yarattığı stres bizi öldürecek”

Baş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ortaya çıkan mağduriyetin önlenebilmesi için konu dün öğlenden itibaren ve bugün TÜRMOB tarafından yakın takip edilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri, uzatmanın söz konusu olmayacağını ancak kuyrukta bekleyen beyannameler açısından bir maddi mağduriyete sebebiyet verilmeyeceğini ifade ettiler.

Teknik alt yapı sorunlarının meslek mensuplarımızın mağduriyetine sebebiyet verdiği, gece geç saatlere kadar ekran başında beklemelerine yol açtığı, zaten stres yüklü mesleği yapılamaz hale getirdiği, iyileştirmeler olmazsa sistemin sürdürülebilir olamayacağı ortadadır. 

GİB sisteminden kaynaklanan sorun nedeniyle saatlerce bilgisayarın başında büyük bir özveri ve sabırla beyan yükümlülüğünü yerine getirebilmek için bekleyen meslek mensuplarımız adına Gelir İdaresi Başkanlığımızdan çözüme yönelik bir açıklama beklemekteyiz. Meslektaşlarımızın Haklı Tepkisini Dile Getiriyor ve Kamuoyu İle Paylaşıyoruz” Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi