Toplantıya Karadeniz Odaları ve İSMMMO Başkanı Yücel Akdemir, TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, TÜRMOB Yöneticileri İle 26 Odanın Başkan ve Yöneticilerinin katıldı.Toplantının açılış konuşmasını Karadeniz Odaları Platform Başkanı ve İSMMMO Başkanı Yücel Akdemir yaptı.

 

Yücel Akdemir konuşmasında:"Mesleğimizin sorunlarına çözüm bulmak Karadeniz Odaları arasında işbirliği ve dayanışmayı artırmak için bir aradayız. Değerli arkadaşlar dünyada hiç bir ülkede düzeltme amacıyla verilen form veya bildirgeye ceza verilmemektedir. Ba Bs formları konusunda düzeltme mükellefin belgeyi faturayı zamanında meslek mensubuna getirmemesinden kaynaklanmaktadır. Yani meslek mensubunun kusurundan hatasından değil. Biz Ba ve Bs formları konusunda düzeltme amacıyla kendiliğinden yapılan değişikliklere ceza uygulanmasını istiyoruz." dedi. Mesleki sorunlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya TÜRMOB temsilen katılan Yahya Arıkan ise şu açıklamalarda bulundu. "Bu ülkenin sevgiye, barışa, kardeşliğe her zaman ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Acıların bitmesi en büyük dileğimiz. Önümüzde yeni bir dönem var. Genel bir anlayışı ortaya koymak istiyorum. Kısır tartışmalara prim vermeyeceğimiz, dedikodulara üretimle cevap vereceğimiz bir dönemdeyiz. Bizim temel yaklaşımımız bu. Biz her şeye rağmen üretmeye devam edeceğiz." Başkanlar Kurulu Toplantısı'nın 9 Şubat'ta Ankara'da yapılacağını belirten Arıkan, "Odalara en önemli 5 sorun nedir?' diye sorduk. Odalarda bu soruları üyelerine ulaştırdı. Gelen cevapları TÜRMOB'a rapor olarak sundular. Bu sorunları 9 Şubat'ta Maliye Bakanlığı yetkililerinin katılacağı toplantıda birlikte görüşeceğiz." dedi.

 

"Uyum süresi olmalı"

 

Oda Başkanları sırasıyla mesleki sorunlarla ilgili görüşlerini açıkladı. Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş, 32'nci Karadeniz Odaları toplantısı sonrasında yaptığı değerlendirmede şu açıklamalarda bulundu: "Karadeniz Odalarının birlikteliği, mesleki sorunlara karşı birlikte çözüm üretmesi anlamında bu oluşumu çok önemsiyorum. 26 yıldır neredeyse tek yürek. Bu birliktelik çok önemli. Karadeniz Odaları toplantısında Mesleki sorunlarla ilgili olarak öncelikle Ba ve Bs formları ile ilgili tebliğ taslağı hakkındaki odamızın görüşlerini paylaştım. Taslağın bu hali ile çıkması halinde meslek mensuplarına büyük bir yük getirecektir. Ayrıca işletme defteri tutan mükellefler büyük cezalar ile karşılaşabilir. Nispi aidatlarla ilgili olarak bu aidatların kalkması odaları zora sokacaktır. Muhtasar ve SGK'nın birleştirilmesi tek form olması konusunda ise üç aylık muhtasar veren mükellefler için yeni düzenlemenin sorun yaratacağını düşünüyorum. Ayrıca meslek kodları uygulaması ile mükellefler önemli cezalarla karşılaşabilirler. Bu tür düzenlemelerde mutlaka geçiş süresi olmalı. Uyum süresi olmalı. Direk cezai müeyyide olmamalı." Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi