Ordu Yorum/Celal Yıldız

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun imzasını taşıyan 43 maddelik Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Basın Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair Kanun Tasarısı’nın TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı ve Ordu Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Akdeniz, mahalle muhtarlıklarına, evlendirme yetkisi verileceğini bildirdi.


“Söylediklerimiz dikkate alındı”



Akdeniz; İlgili kanun uyarınca köyken mahalleye dönüştürülen mahalle muhtarlıklarına, evlendirme memurluğu yetki ve görevi verilmesini  Büyükşehir yasası yasalaşmadan önce komisyonda yaptığım konuşmamda dile getirmiştim. Özellikle kırsal mahallelerde sorunların olacağını belirtmiştik. Büyükşehir yasasının 2014 seçimleri ile hayata geçirilmesi sonucu yaptığımız saha çalışmasında sorunlar yaşandığını bakanlığımız bünyesine iletti. Bu konuda dikkate alınmamız oldukça sevindirici” ifadelerini kullandı.


Tasarı kanunlaşırsa muhtarlar nikah kıyacak


Hüseyin Akdeniz, “Bizler alanda yaşanan problemleri doğru tespit edip anlattığımız sürece yani alan ile masayı buluşturmamız gerektiğini sürekli  söylüyoruz. Burada vatandaşın mağduriyetinin giderilecek olması önemlidir. Ayrıca bu yasa tasarısı kanunlaştıktan sonra kırsal mahalle muhtarı eskiden olduğu gibi nikâh yapabileceklerdir” dedi.
Editör: Haber Merkezi