Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Bütün şehir yasasından sonra köylerdeki muhtarların bir takım sıkıntılar yaşadığını kaydeden Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu ve Ordu Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Akdeniz, buna benzer sorunlarla İstanbul ve Kocaeli haricindeki bütün illerin karşılaştığını ifade etti. “Yeni bir yönetim şekline geçmek öyle kolay değil. Altyapının oturması kolay olmuyor” diyen Akdeniz, Yeni baştan inşa edilen bir il için altyapıyı hemen oturmak kolay değil” dedi.

“Altyapının oturması kolay olmuyor”

Türkiye’deki büyükşehirlerin bütün şehir yasasından sonra sıkıntı yaşamaya başladığını belirten Akdeniz, “Ordu büyükşehir olduktan sonra 10 ay geçti. Türkiye’deki büyün illerdeki muhtarlar bütün şehir yasasıyla birlikte sıkıntı yaşadı. Ordu diğer illere göre yinede çok çabuk toparlandı. Yeni bir yönetim şekline geçmek öyle kolay değil. Altyapının oturması kolay olmuyor.  İstanbul ve Kocaeli dışındaki illerde sıkıntılar yaşanıyor” diye konuştu.

“İllaki bir takım sıkıntılar olacak”

Geçtiğimiz aylarda Ordu için yeni bir bütçe yapıldığını da söyleyen Hüseyin Akdeniz, “Ordu’nun bütçesi görüşüldü ve onaylandı. Yatırım programı da ona göre dizayn ediliyor. Birimler arasında aksama olabilir. Yeni baştan inşa edilen bir il için altyapıyı hemen oturmak kolay değil. 725 mahallesi olan bir ilde yaşıyoruz. Bu mahallelerin içinde 11 bin 293 kilometre yol ağımız var. İllaki bir takım sıkıntılar olacak” açıklamalarını yaptı.

“Kırsallardaki muhtarların sıkıntı yaşıyor”

Kırsallardaki muhtarların sıkıntı yaşadığını da bildiren Akdeniz, “Özellikle kırsal bölgelerdeki muhtarlarımız yani köyden mahalleye dönen yerlerdeki muhtarlarımız sıkıntılı ve bu biraz daha sürecek gibi görünüyor. Çünkü geçmişte tüzel kişi olmaları hasebiyle. Muhtarlarımız, köylerine yapılacak yatırımların bir bölümünü köy kanunundaki imece usulüyle yapabiliyorlardı. Kırsal yerlerin mahalle statüsüne geçmesi böyle bir durumu engelliyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi