31 Mart Mahalli İdareler seçimleri sonrası Muhtarlar Toplantısının ilki Altınordu Belediye Meclis Salonu’nda 3 grup halinde yapıldı. 3 gün süren toplantılara Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.  

Karşılıklı istişarelerin yapıldığı toplantının ilk gününde konuşan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, muhtarların demokrasinin mihenk taşları olduklarını söyledi. Konuşmasına belediyecilik anlayışlarına ve vizyonuna değinerek başlayan Başkan Tören, “Bu gün ilkini gerçekleştirdiğimiz toplantımızda siz değerli muhtarlarımızla bir aradayız. Ben sizin en yakın mesai arkadaşınızım. Demokrasinin piramidinin mihenk taşı sizlersiniz. Öğreneceklerimiz var, öğreteceklerimiz var, birlikte yürüyeceğimiz bu yolculukta birbirimizle dayanışma içerisinde olacağız. Katılımcı belediyecilikten bahsettik, kültürel belediyecilikten bahsettik, sosyal belediyecilikten bahsettik, çevre dostu belediyecilikten bahsettik, hizmet belediyeciliğinden bahsettik, velhasıl insana hizmet ve hürmet eden bir belediyecilik anlayışıyla yola revan olduğumuzu kampanya süreci içerisinde kamu ile paylaştık ve doğrultuda çalışmalarımıza başladık” dedi.

“Sizler benim yol arkadaşlarımsınız”

Muhtarlık müessesesinin 200 yıllık bir geçmişi olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından muhtarların haklarında önemli iyileştirmeler yapıldığını aktaran Başkan Tören, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘demokrasi noktasında benim muhtarımla aramda bir fark yok’ sözü aslında benim sizlere bakış açımın hassas noktası. Dolayısıyla sizlerde seçilmiş ve bu şehrin yönetiminde meşveretine, ortak aklına, deneyimine, tecrübesine müracaat edeceğim büyüklerimsiniz, yol arkadaşlarımsınız, dostlarımsınız. Yerel yönetimden gelen bir Cumhurbaşkanının bir yol arkadaşı olarak bunları ifade etmek istiyorum.” diye konuştu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi