Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Tiyatro ve sinema oyuncusu Münir Akça, Merkür Kültür Sanat ve İletişim Derneği’ni ziyaret etti. Merkür’e her türlü maddi ve manevi desteği vereceğini ifade eden Akça, dizilerin insanı kirlettiğini belirtti. Kendisinin sanatçı olmadığını açıklayan Münir Akça, “Sanat yaratı ister. Ben bir insanın yazdığını oynayıp yorumluyorum. Bana göre oyunculuk sanatçılık değil” dedi.


Akça, “Diziler insanı kirletiyor”


Merkür Kültür Sanat ve İletişim Derneği’ne konuk olan Akça, Türkiye’deki dizilerin insanı kirlettiğini belirtti. Oyuncu Akça, “Diziler insana bir şeyler kazandırmaz. Dizi sanatsal değildir. Sanatla uğraşmak isteyen insanlar sinemaya tiyatroya gitsin, kitap okusun. Türkiye’deki diziler insanı maalesef kirletiyor” şeklinde konuştu.

“Sanat yaratı istiyor”

Sanatın yaratı istediğini bildiren Münir Akça, “Ben sanatçı değilim. Sanat ve sanatçı yaratıcıdır. Ben birilerinin yazdığını yorumluyorum. Bana göre bu sanatçılık değil. Bakırköy Devlet Tiyatrosu’na bağlı olduğum için devlet memuruyum. Devlet memurundan sanatçı olmaz. Devlet memuru olan kişide sanat üretimi eksik olur” yorumunda bulundu.

Maskar, “Etkinlikler tüm hızıyla sürecek”

Merkür Kültür Sanat ve İletişim Derneği Başkanı Ramazan Maskar’da etkinliklerinin tüm hızıyla devam edeceğini açıkladı. Maskar, “Bu programdaki amacımız sanatçılarımızı Ordulu gençlerle tanıştırmak ve kaynaştırmak. Sanatçıların tecrübesini gençlere aktarmasını sağlamak” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi