Yerel bir televizyon programına telefonla bağlanan İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için merak edilenleri anlattı.

Programa telefonla bağlanan Şahin, Ordu ile ilgili hayallerinin devam ettiğini belirterek, "Her insanın ülkesine bölgesine hizmet etmesi en tabi görevidir. Hayat bize siyasi bir misyon getirdi. Bu siyasi misyon önemlidir. Bu siyasi misyonu fark etmek, önemsemek gerekir diye düşünüyorum. Siyaset yaparken o anı değil sonrasını da hesap etmek gerekir. Ordumuza yönelik bir takım katkılarımız olduysa, bunlar benim şahsi imkan ve varlığımla söz konusu olan işler olmamıştır. Bunlar milletimizin katkılarıyla olan işlerdir. Ancak siyasetçiye düşen benim anladığım kadarıyla neyin ne zaman nerede nasıl yapılacağını doğru tespit etmektir. Zamanı verimli kullanabilmek, imkanları araştırabilmektir.  Bu manada biz de Ordu'da bir takım işlerin yapılmasına vesile olduk. Siyasetçinin yapması gereken de budur." dedi.

"Her şey Ordu için"

Şahin açıklamalarına şöyle devam etti: "İnşallah Ordumuz için gelecekte de bu anlayış çerçevesinde güzel şeyler yapılır. Ordumuz için ne yaptınız, en önemlisi nedir diye sorarsanız, maddi hizmetlerin, yatırımların çok değerli olduğunu düşünmüyorum. Ordumuz bugün en küçük büyükşehirdir. Bu büyükşehire giden yolda benim yapmaya çalıştığım Ordu'nun  birlik bütünlük anlayışını hayata geçirmek olmuştur. Ben güzel Ordumuzun daha güzel günlere erişmesi için elimden ne gelirse yapamaya çalışalım diyorum.Her şey Ordu için."

Görüşmeler sürüyor!

Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı olacağı yönündeki iddialara ise Şahin, şöyle cevap verdi: "Bir seçim dönemindeyiz. Bu döneme bağlı olarak merak edilen konuya yönelik genel bir açıklama yapmak isterim. Her ne kadar bir siyasi parti ile bağlantım söz konusu olmasa da her kesimle, her görüşle benim de diyalogum, istişarelerim sürmektedir. Bu daha çok seçim ağırlıklı olmaktadır. İstişarelerimizin devam ettiği hemşerilerimiz arasında Ak Partili de vardır, İyi Partili de, CHP'liler de, Saadet Partililer de vardır. Ancak bu dostlarımızla yaptığımız görüşmelere genel görüşmelerdir. Bundan sonra neler olur bunu bilemem. Partiler ile görevlendirdiği kişilerin görüşmeleri devam ediyor. Mutabakat sağlanırsa, sağlığım elverdiği, takatim yettiği sürece ülke hizmetinde olduğu gibi memleket hizmetinde halkımızın hizmetinde bulunmaktan, o sorumluluğu üstlenmekten hiçbir zaman kaçınmadığım gibi bugün de kaçınamam. Artık bu konu memleket hizmetidir. Halkımızın sevgisini halkımızın beklentisini yok saymam söz konusu olamaz.” Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi