Ordu 1.Amatör Lig’inin son şampiyonu Altınordu Belediyespor forması ile bu sevinci yaşayan isimlerden birisi olan Serhat Seçme, yeni sezonda aynı heyecanı Orduspor forması ile yaşayacak. Sezon başında Altınordu Belediyespor ile yeniden anlaşan ancak ardından Orduspor’a transfer olan Seçme, çok önemli açıklamalarda bulundu.

22 yaşındaki Şanlıurfa doğumlu forvet oyuncusu, yeni sezonda anlaştığı Altınordu Belediyespor’dan ayrılık konusunda yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu belirtirken, Bölgesel Amatör Lig takımlarından teklif almasına rağmen her zaman yakından takip ettiği Orduspor’a evet dediğini belirtti.

  • Orduspor’a transfer olan yeni isimlerden birisisin. Öncelikle taraftarlara kendini kısaca tanıtır mısın ? Futbola nasıl başladın, kariyerinde hangi takımlarda forma giydin ?

Serhat Seçme, 1996 Şanlıurfa-Birecik doğumluyum. Futbol aşığı bir ailede büyüdüğüm için sürekli futbolun gündemiyle büyüdüm. Futbola Şanlıurfaspor ile başladım. Bana futbolu daha çok sevdiren değerli hocam Murat Bakırcılar yönetiminde iyi bir başlangıç oldu diyebilirim. Ardından üniversite okumak için Ordu’ya geldim ve ilk geldiğimde Orduspor ile birkaç haftalık geçmişim oldu. Sonrasında Altınordu Belediyespor, Perşembespor, Gölköyspor, Akyazı Gençlikspor ve sonra tekrar Altınordu Belediyespor’da oynadım.

  • Geçen sezon ikinci kez Altınordu Belediyespor macerası yaşadın ve sonunda şampiyonluk sevinci yaşadın. Sezon başı ve sonunu kıyaslayacak olursan, nasıl bir sezon oldu ?

Geçen sene Altınordu Belediyespor ile anlaştığımda takım olarak artık bir şeylerin değişmesi gerektiğini ve bunu bizim yapacağımızın farkındaydık. İlk günden itibaren kulüp, yönetim, hoca, futbolcu dengesi oluştu büyük bir özveriyle çalışma disiplininden kopmadan kaliteli bir sezon geçirdik. Sezon içerisinde yapılan transferlerle daha kaliteli bir ekip olduk ve sonunda çok şükür hak ettiğimiz neticeyi aldık ve şampiyon olduk.

  • Yeni sezonda Altınordu Belediyespor ile önce devam kararı aldın ve kamp kadrosunda yer aldın ancak daha sonrasında Orduspor’a transfer oldun. Orduspor’a transferin nasıl gerçekleşti ?

Altınordu Belediyespor’un şampiyonluk yaşamış ekipten oyuncularla anlaştığını ve bunlardan birinin ben olduğumu öğrenince açıkcası çok mutlu oldum. Günümüz futbolunda bunu yapabilen takım sayısı azaldı diyebilirim. Erzurum kampından önce burda bir haftalık çalışma sürecine girdik, takım ve yönetimin tutumu çok güzeldi. Ardından Erzurum kampına geçtik. Kampın son günü malzemeci Hicabi abinin bana takımda düşünülmediğimi söylemesi beni en çok üzen olay oldu. Ben Serhat Seçme olarak hocanın ve yönetimin tercihlerine kesinlikle saygı duyuyorum ama bu şekilde ayrılmak beni çok üzdü. Bunun üzerine Şanlıurfa’da iki tane bal ligi takımından teklif aldım ama Ordu’dan kopamadım. Tekrar döndüm ve Ordu’da olduğum ilk günden beri ilgiyle takip edip zor zamanda olmasına karşın bir şeyler yapmaktan çekinmeyen, uğraşan insanlara ‘ben de varım ‘ dedim. Mahmut Nambaş Hocam‘ın ve arkasındaki Orduspor aşığı bir sürü insanın bu ‘yeniden diriliş’ inde ben de yerimi aldım. Mutluyum.

  • Yeni sezon hazırlıkları devam ediyor. Bu ligde çeşitli takımlarda oynayan ve ligi bilen isimlerden kurulu bir kadro var. Kendi aranızda konuştuğunuzda lig öncesinde takımın havası nasıl ?

Yeni sezon hazırlıklarımız devam ediyor. Takıma bakıldığı zaman sizin de dediğiniz gibi Ordu futbolunu bilen arkadaşlar var. Maçlar önümüzdeki hafta başlıyor takım içerisindeki hava çok güzel. Ne için ve ne amaçla burada olduğumuzu biliyoruz. Sahada da bunun karşılığını alırız diye ümit ediyorum.

  • Her takım ve her futbolcu sezona belirli hedeflerle başladı. Sen bu sezon, önce Orduspor’un daha sonrada bireysel olarak kendi hedefini nasıl belirledin ?

Kesinlikle ve öncelikli olan takım olgusudur benim için. Orduspor’un hak ettiği yerlere gelmesi benim gol sayımdan kesinlikle daha önemlidir. Tek hedefimiz şampiyon olup Allah’ın izniyle bal ligine çıkmak. Bireysel olarak da her sezon bir önceki sezona göre gol sayımı ve takıma daha fazla şey verme isteğimi arttırmak istiyorum. Şans verildiği takdirde sahada elimden gelen her türlü mücadeleyi veririm. Kendime ve takıma güveniyorum. Güzel şeyler olacak inşallah.

  • Son olarak takım içerisinde tribünlerden gelen birçok isim var. Sen takımda Ordulu olmayan nadir isimlerden birisin ancak Ordu taraftarlarına da uzak değilsin. Sezon öncesinde Orduspor taraftarlarına ne söylemek istersin ?

Evet Ordu’lu değilim ama benim büyük değerlerim Ordu’da. Ordu’da olup Orduspor’u yaşamayan o coşkuyu hissetmeyen hiç kimse yoktur. Orduspor bugün gerçekten tarihinin belki de en zor dönemlerini yaşıyor. Bu takım hepimizin, bunu yaşatacak olan da kesinlikle taraftardır. Bu sezon en çok taraftara ihtiyacımız var. Birlikte daha güçlü olacağız. Herkese teşekkür ediyorum şimdiden.

Editör: Haber Merkezi