AK Parti'de parti yönetiminin "seçilerek göreve gelmiş kişilerin aday  adaylıklarının kabul edilmeyeceği yönündeki uyarısına karşın Altınordu Belediyesi Meclis Üyeliğinden istifa ederek aday olan Dr. Hayati Öztürk'ün bastırdığı adaylık beyannamesindeki ilginç ifadeler konuşuluyor.

 

Şehit olmak istiyordu

 

Dr. Öztürk, aday adaylığı için bastırdığı broşürün 'Yeni Cihan Devleti' için başlıklı bölümde şöyle diyor: "Biliyorsunuz ki, çok yakında Türkiye için hayati öneme sahip bir seçim var. Bu seçimde Türkiye'nin geleceği şekillenirken, bugüne dek hiçbir siyasetçinin, siyasi aktörlerin zikredemediği, dile getiremediği ve hatta cesaret edemediği bir amaç uğruna, bir sevda uğruna bu yola bankoydum; altıyüz yıl bu topraklara hükmetmiş, adaleti ve merhameti ile bütün gönülleri fethetmiş, alem-i cihan da İslam'ı, dinimizi yüceltmiş Osmanlı İmparatorluğu'nun bir torunu olarak, yeni  kurulacak yeni cihan devletinde ben de var olmak Ordu'mu temsil etmek bu uğurda gerekirse şehit olmak istiyorum..."

 

Hayati Öztürk, AK Parti yönetiminin aday adaylığına ilişkin uyarılarını dikkate almadan Belediye Meclis üyeliğinden istifa etmesine ve "şehit" olmayı bile göze almasına karşın geçtiğim pazar günü yapılan temayül yoklamasına dahil edilmedi. Ordu Yorum/Kemal Çeküç

 

 

 

Editör: Haber Merkezi