26 yıl aradan sonra 2010-2011 futbol sezonunda Orduspor’u Süper Lig’e çıkarmayı başaran Nedim Türkmen, AK Parti’den Ordu Büyükşehir Belediyesi aday adayı oldu. Türkmen, aday adaylığı konusunda yaptığı açıklamada kafaları karıştırdı.
Nedim Türkmen’in “Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirsem 2022’de Orduspor’u Süper Lig’e çıkaracağım” sözü kısa sürede sosyal medyada büyük ilgi görürken, 1.Amatör’de mücadele eden Orduspor’un Süper Lig’i görebilmesi için aralıksız olarak 5 sezon şampiyon olması lazım. Orduspor her sezon şampiyon olursa 2023-2014 sezonunda Süper Lig’e çıkabilir !
Türkmen’in ifadelerinin içeriğinde yer alan ” Ordu şehrinin takımı Fatsa, Yeni Orduspor var. AK Parti’den Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olursam Mayıs 2022’de Süper Lig’e çıkaracağım. Formüller var bunu söylüyorum” açıklamaları Orduspor yerine Yeni Orduspor ya da Fatsa Belediyespor’u da işaret etmiş olacağını düşündürüyor.

Nedim Türkmen, 26 aradan sonra Süper Lig’e çıkan Orduspor’da Kulüp Başkanlığı yaptığı dönemde Orduspor’u 3 yılda Avrupa, 5 yılda Süper Lig şampiyonlu yapacağını belirtmiş ancak Orduspor 5 yılda 1.Amatör Küme’ye düşmüştü.
SAMET KARADAĞ / ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi