Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Ticaret Borsası, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası, Fatsa Ticaret Borsası, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, Ünye Ticaret Borsası ile Denizbank Ordu, Fatsa, Ünye ve Gölköy Şube müdürlükleri “TOBB Nefes Kredisi” nin ülkeye ve üyelere hayırlı olmasını dileyerek, şu açıklamayı yaptı: 

“Koronavirüs (Covid 19) pandemisiyle mücadele ederken dünya ve ülkemiz ekonomisi  bu süreçten olumsuz etkilenmektedir. Bu olumsuzlukların minimize edilmesi adına “Biz Bize Yeteriz” sloganıyla başlayan süreç, büyüyerek ve anlam kazanarak devam etmektedir.

Bu süreçte Cumhurbaşkanımızca açıklanan, Hazine ve Maliye Bakanlığı Koordinasyonunda yürütülen “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi” kapsamında KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlamak için Türk özel sektörünün en büyük ve tek yasal çatı örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile 365 Oda/Borsa vizyonunda ve sorumluluğunda, geçmiş yıllarda olduğu gibi yeni bir “Nefes Kredisi” açılmıştır.

Nefes Kredisi protokolü 27.04.2020 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Denizbank ve Kredi Garanti Fonu arasında imzalanarak hayata geçmiştir.

Buna göre; 

- Cirosu 3.000.000 TL ve altında olan KOBİ’ler için azami 50.000 TL kredi kullandırılacaktır. 

- Cirosu 3.000.000 TL’den fazla, 25.000.000 TL’den az (25.000.0000 TL dâhil) KOBİ’ler için azami 100.0000 TL kredi kullandırılacaktır. 

- Yıllık faiz oranı %7,5 ‘tur. 

- 2020 yılında geri ödeme yapılmayacak 2021 yılında 12 eşit taksitte ödenecektir. 

- KOBİ’lerimizin Nefes Kredisi’nden yararlanabilmeleri için üyesi oldukları Oda ve Borsalardan “Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” ibareli Faaliyet Belgesi almaları yeterlidir.

- Kredi kullandırılırken her hangi bir maddi teminat istenmeyecektir.

Bu zor günleri birlik, dayanışma ve inançla aşacağız.” Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi