Ordu Yorum/Celal Yıldız

Ekonomi Bakanlığı ihracatı geliştiremeye yönelik seminer düzenlendi. Ordu’daki iş adamlarını ilgilendiren seminere, iş adamları yeteri kadar ilgi göstermedi.

Ekonomi Bakanlığı 81 ilde ihracatı geliştirmeye yönelik seminer düzenledi. Ordu Ticaret Sanayi ve Odası’nda (OTSO) gerçekleşen seminere iş adamları ilgisiz kaldı. İş adamlarının ilgisizliğinden yakınan OTSO Meclis Başkanı Ufuk Ünal, “Bu tür programlara katılım yüksek olması gerekiyor. Katılımın azlığı bizi üzüyor” dedi. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, KOBİ ve Kümeleme Destekleri Daire Başkanı olan Yeliz Torun katılımcılara bilgi verdi. Ordu’daki seminere Karadeniz İhracatçılar Derneği de gelerek destek verdi.


“Elimizden geleni yapıyoruz”



Dış ticaretle ilgili verilen seminerin çok yararlı olacağını bildiren Ufuk Ünal, “Ülkemizin en büyük sorunu kuşkusuz cari acık. Bunu önlemenin nedeni ise dış ticareti arttırmak. Ülkeler veya şehirler ne üretirse üretsin, mallarını dışarıya satamıyorsa kendisini geliştiremez. OTSO olarak dış ticareti önlemek için elimizden geleni yapıyoruz” açıklamalarını yaptı.


“İlgisizlik bizi üzdü”



Katılımın azlığına dikkat çeken Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ünal, “Bu tür programlara katılım yüksek olması gerekiyor. Katılımın azlığı bizi üzüyor. Sanayiciler bu işin usulünü öğrenmeli. Bilmediklerini öğrenmeli, bildiklerini de arkadaşlarına aktarmalı” açıklamalarını yaptı.

Editör: Haber Merkezi