Seçim hükümeti kurulması durumunda sürecin Cumhurbaşkanının kontrolünde yürüyeceğine işaret eden parti kurmayları, Erdoğan’ın, Davutoğlu yerine bir başka ismi, “Seçim Hükümetinin Başbakanı” olarak atayabileceği olasılığını dile getiriyorlar. Bu durumda Ak Parti Ordu Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ismi yeniden gündeme gelecek.

 

Koalisyon hesapları 15 Eylül’de yapılması gereken AK?Parti Olağan Genel Kongresini de etkiledi. Görüşmelerden sonuç alınamaz ve koalisyon kurulamaz ve erken seçim kararı alınırsa AK Parti’de kongreyi Ağustos ayında toplamayı planlıyor. AK Parti’de, herhangi bir hükümetin kurulamaması durumunda seçime gidildiği takdirde nasıl bir strateji izleneceği tartışılıyor.  

 

Parti vitrini yenilenebilir

 

Parti kulislerinde, kongrenin öne alınmasının seçimlere gidilirken partinin yenilenmesi bakımından da pozitif etki yapacağı değerlendiriliyor. Böylece partinin, seçim başarısızlığında etkili olduğu düşünülen “kadronun yıpranmışlığı” sorununu aşabileceği belirtiliyor. Partiyi seçimlere götürecek şekilde yeni isimlerle destekleyip, parti vitrinini yenileyerek taze bir kan katarak halkın karşısına çıkmasının mümkün olabileceği ifade ediliyor.

 

Davutoğlu seçime odaklanır

 

Parti kulislerinde dile getirilen bir başka noktayı da, kongrede genel başkan değişiminin olup olmayacağı konusu oluşturuyor. Seçim hükümeti kurulması durumunda sürecin Cumhurbaşkanının kontrolünde yürüyeceğine işaret eden parti kurmayları, Erdoğan’ın, Davutoğlu yerine bir başka ismi, “Seçim Hükümetinin Başbakanı” olarak atayabileceği olasılığını dile getiriyorlar. Böylesi bir durumda Davutoğlu, Genel Başkan olarak kongreyi toplayıp parti ve seçim çalışmalarına odaklanırken, partisinden bir başka isim Hükümet işlerini yürütmüş olacak.  Ordu YORUM

 

Editör: Haber Merkezi