Ordu Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısında görüşülerek karara bağlanan, Düz Mahalle sınırları içinde bulunan Mehmetçik Parkı yanındaki, Altınordu Belediyesi Evlendirme Dairesi ve eski yelken kulüp olarak bilinen yerin bulunduğu belediye hizmet alanı olarak ayrılmış kısmın değiştirilerek, 6 katlı ticaret alanı olarak planlanması kararı oy çokluğu ile kabul edilmişti.

 

Bedeli 6 milyon

 

Altınordu İlçesi Düz Mahalle Atatürk Bulvarı üzerinde 131 ada, 27 parsel numarasında kayıtlı 867, 93 metrekare yüzölçümlü imar planında ayrık nizam (Ticari) 6 kat yapılanma hakkı olan arsa niteliğindeki taşınmaz, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesi gereğince kapalı teklif usulü ile satışı yapılmak üzere dün ihaleye çıkarıldı. Taşınmaza 6 milyon 590 bin lira bedel biçildi.

 

“Üzgünüz”

 

Düz Mahalle halkı ise mahalle sınırları içinde Mehmetçik Parkı yanında bulunan  belediye hizmet alanının yıkılıp, yerine 6 katlı ticaret alanı yapılamasına karşı çıkmış, mahallelinin verdiği vekaletlerle dava açılmıştı. Açılan davadan bir sonuç çıkmadığını belirten Düz Mahalle Muhtarı Galip Düzgün, mahallenin tek nefes alma noktasının bu şekilde kaybedildiği için çok üzgün olduklarını söyledi.

 

Mücadele sürecek

Düz Mahallenin tek nefes alma noktasında böyle bir ticari yapının bulunmasını istemediklerini ifade eden mahalle muhtarı Düzgün; “Oldukça büyük bir alan kaybedilmiş olacak. Basın müzesinin bir kısmının da etkileneceğini düşünüyorum. Halkın tepkisi görmezden geliniyor. Ben elimden geleni yaptım, kamuoyu oluşturdum fakat oldu bittiye getiriliyor. Bundan sonra ihalenin sonucu ve inşaat süreci beklenecek. 1 Kasım’da çıkacak bir hükümetle belki burayı kurtarabiliriz. Bundan sonraki tek umudumuz bu. Mücadelemiz devam edecek. Önümüzde kazanabileceğimiz bir süre var. Nefes aldığımız bir tek burası kalmıştı. Çocukluğumuzda bütün yollar denize açılırdı, sürekli bir hava sirkülasyonu vardı. Denizi kapatıyoruz hava alacak yerimiz kalmadı.” diye konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

Editör: Haber Merkezi