Ordu Büyükşehir Belediyesi, 4 Haziran’da Mete Han’dan Oğuz Kağan’a, Alparslan’dan Osman Gazi’ye, Kanuni Sultan Süleyman’dan Fatih Sultan Mehmet’e, II. Abdülhamit’ten Mustafa Kemal Atatürk’e kadar tarihimize damga vurmuş isimlerin büstlerini 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na yerleştirmişti.


Ertuğrul Gazi yerine Engin Altan Düzyatan büstü 

 

Meydanda yer alan Ertuğrul Gazi'nin büstü ise Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan'a benzetildi. 

 

Sosyal medyada kısa sürede gündem olan olay karşısında, vatandaşlar tepkilerini dile getirirken, Büyükşehir Belediyesi ise çareyi büstü kaldırmakta buldu.

 

Bu hata nasıl oldu?

 

Ulusal medyada da çokça konuşulan olay karşısında herkes şaşkınlığını gizleyemezken, böyle bir hatanın nasıl yapıldığı ise merak konusu.

 

Olayın patlak vermesinin ardından, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ise, "Türk Tarihinin Önemli Şahsiyetlerini Anma Projesi' kapsamında yaptırdığımız büstlerden 'Ertuğrul Gazi' büstünün, Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan'a benzetilerek tasvir edilmesi bizleri de rahatsız etmiş ve aynı gün söz konusu büst kaldırılmıştır.” denildi.

Görevden alındılar!

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde büst olayından dolayı ihmalleri bulunduğu belirtilen Kültür Daire Başkanı Zabit Yön ve Şube Müdürü Abdullah Özkan görevden alındı.

Görevden alınan Zabit Yön'ün yerine atama yapılıncaya kadar geçici olarak Basın Daire Başkanı Ahmet Coşkun Çağlıyan, Abdullah Özkan'ın yerine Basın Şube Müdürü Cihat Albayrak vekalet edecek. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi