2019-2024 dönemi stratejik planı kapsamında yapılacak çalışmalarla ilgili personele bilgilendirmede bulunan TBMM Mali Hizmetler Uzmanı Kamil Kılınç, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in vaat ve hedefleri doğrultusunda yeni bir stratejik plan hazırlanması gerektiğini söyledi.

 

Stratejik planma ekibi bilgilendirildi

 

Eğitim kapsamında Büyükşehir Belediyesi stratejik planlama ekibinde yer alan personele, stratejik planlamanın neden yapılması gerektiği, stratejik planlamada başarı faktörleri, uygulanmakta olan stratejik planın değerlendirilmesi, mevzuat analizi, faaliyet alanları ile ürün ve hizmetlerin belirlenmesi, strateji belirleme yöntemleri, grup çalışması, hedef ve performans ilişkisi, performans gösterge belirleme, gösterge belirlerken dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı.

 

Vaatler ile planlamayı ortak noktada buluşturacağız

 

Hedefleri gerçekleştirmek için kaynağını bulmak gerektiğine dikkat çeken TBMM Mali Hizmetler Uzmanı Kamil Kılınç, “Başkanımız Mehmet Hilmi Güler’in fındık, yerel dinamikleri harekete geçirme, Belediyenin verimli çalışmasını sağlama gibi farklı öncelikli hedefleri var. Buna göre belediyenin hedeflerini güncelleyerek revize etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla şuan yeni bir stratejik plan yapmamız gerektiği otomatikman ortaya çıkıyor. Burada bu ihtiyaçların ortaya çıkarılması yöntemini anlatacağız. Bu ihtiyaçları ortaya çıkarttıktan sonra da Belediye Başkanımızın ve üst yönetimimizin düşünceleri iç ve dış paydaşlarımızın görüşleri doğrultusunda bir ortak nokta bularak yeni stratejik planımızı oluşturacağız” dedi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi