Söz konusu alım işine ait muayene ve kabul işlemi henüz yapılmamıştır.”

 Ordu yerel basını ve sonrasında ulusal basın gündemine düşen, Ordu Büyükşehir Belediyesi önüne yapılan büstlerin maliyetinin 240, 000 TL olduğu iddialarının doğru olup olmadığını daha önce gündeme taşımıştık.

Bu konuda Ordu Büyükşehir Belediyesinden, bir açıklama gelmeyince konuyu CİMER üzerinden tekrar sorduk. Normal şartlarda resmi bir açıklamanın yapılması gerekilen, 03.07.2020 tarihinde,  CİMER sistemi üzerinden OBB’nin cevabı ise  Söz konusu alım işine ait muayene ve kabul işlemi henüz yapılmamıştır.” oldu.

Yapımı mayıs ayı içerisinde tamamlanan, haziran başında ise açılışı yapılan büstler, 8 Haziran’da ulusal gündeme düşmüş, sonrasında ise bu büstlerden Ertuğrul Gazi olanın Engin Altan Düzyatan'a benzetildiği için, diğer ikisi de Türk kökenli olmadığı için kaldırılmıştı. Daha sonrasında ise yerleri değiştirilmişti.

Pandemi döneminde gerek var mıydı?

“Yapımı, planlanması, açılışı, büstlerin kendisi, sanatçının oğlu tarafından sonlandırılması gibi birden fazla aksaklık olan bu işlemler için Belediye'nin cebinden ne kadar para çıktı?
İhalesi ne kadara yapıldı? Pandemi ortamında şehir birçok sorunlarla uğraşırken, Ordu Belediyesi bu hüsran işe ne kadar bütçe ayırdı ?” gibi sorduğumuz sorulara Ordu Büyükşehir Belediyesi
 Söz konusu alım işine ait muayene ve kabul işlemi henüz yapılmamıştır.” olarak kısa ve geçiştirici bir cevap verdi.

Konunun Takipçisiyiz!

Ordu Büyükşehir Belediyesinin açılışını haziran başında yaptığı bu büstlerin, maliyetini sorduğumuzda ise kabul işleminin hala yapılmadığına dair cevap verildi. Kabul işlemi tamamlanmasa dahi, ihale bedeli açıklanabilirdi. Takipçisi olacağımız bu konuyu, doğru bilgiye ulaştığımızda kamuoyuna duyuracağız. Haber Merkezi


 

Editör: Haber Merkezi