Yason Burnu’ndaki projenin doğal yapıyı bozduğunu belirterek imza kampanyası yanında tepki gösteren basın açıklamalarında bulunan Ordu Çevre Derneği, başta Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler olmak üzere dokuz kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Ordu Çevre Derneği olarak üç kez yerinde inceleme yapmaya gittiklerini ve her gidişlerinde Yason’a verilen zararın büyüdüğünü gördüklerini ifade ederek, “Ordu Çevre Derneği olaraktepkimizi gösterdik. Zarardan dönülmesini istedik. Ancak durmadılar. Tepkiler ve kampanya büyüdükte sonra çalışmayı durdurmak zorunda kaldılar. Ancak verilen zararın sorumluluğundan kaçamazlar.” dedi.


Dokuz kişiye suç duyurusu


ORÇEV Başkanı Gönül, Projenin yapılmasından uygulama alanına kadar herkes sorumlu. Sit alanında yapılan çalışmada işin başında bir arkeolog olması gerekirken tarlada çalışır gibi çalışmışlar. Buna göz yumulamaz. Bu nedenle başta Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hilmi Güler başta olmak üzere, Fen İşler Dairesi Başkan ve diğer yetkilileri, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkan ve diğer yetkilileri,   Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı,  Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı,   Kültür Turizm ve Sanat Dairesi Başkanlığı,  Zabıta Dairesi Başkanlığı,  Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan ve Yüklenici firma yetkilileri ve tarafınızca tespit edilecek diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduk.” dedi.


Takipçisi olacağız


Gönül açıklamasını sürdürerek, “Yason Burnu’nda incelemeler sonrası yaptığımız açıklamada zarar verenler hakkında soruşturma açılmasını, hesap vermelerinin gerekliliğini söylemiştik. Bunun gereğini yapıyoruz. Suç duyurumuzun takipçisi olacağız, nereye kadar giderse gitsin arkasında olacağız. “Ben yaptım oldu” anlayışı kabul edilemez. Zarar veren yargı karşısında hesabını da ödeyecektir.” dedi. Haber Merkezi 


Editör: Haber Merkezi