OBKT'nin yönetici ve oyuncu kadrosunun büyük ölçüde işten uzaklaştırıldığı ileri sürüldü. Büyükşehir Belediyesi'ne geçen OBKT'de tiyatro müdürü ile birlikte sanat yönetmeni ve birçok oyuncu işten atıldı.

 

Konuyu kaleme alan Ordu'nun tanınmış gazetecilerinden Tuncer Engin şunları yazdı:

"OBKT bünyesinde başarılı sanatçılar ve yönetmenlerle sanat dünyamızda takdirle alkışlanmışlardır. Geçtiğimiz günlerde bu başarılı kurumun Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunun  başarılı Genel Sanat Yönetmeni ve sanatçısı  Ali Kemal Tandoğan görevinden alınmış ayrıca hayatlarını tiyatroya adamış OBKT’nin  başarılı sanatçıları Osman Çakmak, Kenan Gürsoy, İsa Küçük, Hakan Altan, Mustafa Kırca, Onur  Çelikkol,  Murat Sağlam Soner Şensoy’ında görevlerine son verilmiş. Sanat  camiasında üzüntü ile karşılanan bu toplu  kıyımın bir açıklaması olmalı diye düşünüyorum."

 

Yakından takip eden biri olarak üzüldüm

 

"OBKT nin ilk oyunu Hülleci’yi Halk eğitim salonunun tahta sandalyelerinde seyretmiş ve OBKT’nin  günümüze kadar sahneye koyduğu tiyatro eserlerini yakından takip eden bir izleyicisi  olarak  üzüldüğümü  söyleyebilirim. OBKT’nin 40 yıllık Sanata gönül vermiş, OBKT için sahnesinde görev almış başarılı   sanatçılarına karşı yapılan böylesi  garip bir  davranışı hiç hak etmediklerini düşünüyorum." Ordu YORUM

Editör: Haber Merkezi