“Ocak” oyununda 1960’lı yıllarda, orta halli, emekçi bir ailenin ekonomik güçlüklere ve geçim sıkıntısının getirdiği zorluklara rağmen hayal-gerçek çatışmaları arasındaki hayat mücadelesi ve bir arada durma çabası anlatılıyor. 

 

"Dönemi beraber yaşadık"

 

Oyunun sonunda sahneye çıkarak bütün oyuncuları tebrik eden Başkan Yılmaz, “Turgut Özakman’ın çok bilinen ‘Ocak’ isimli eserinden uyarlanan dram ağırlıklı oyunu izlerken büyüdüğümüz dönemlere gittik. Oyunu izlerken bir dönemi hep beraber yaşadık ve tahmin ediyorum ki oyun birçoğumuzu ağlama noktasına getirdi. Dram ağırlıklı olmasına rağmen çok başarılı bir oyun oldu.” dedi.

 

OBBKT Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Ersoy ise “Ocak” adlı yeni oyunla Ordulu sanatseverlerin huzurunda oldukları için mutlu olduklarını belirterek "Sanatseverlerin beğeniyle izleyeceğine inandığımız bir oyunumuz. Aile dramını anlatan bu oyunda, her türlü güçlüklere rağmen birbiriyle dayanışma içerisindeki ailenin yaşantısı yer alıyor. Belki de her ailenin seyretmesi gereken bir oyun." diye konuştu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi