Bu yıl 44’üncüsü düzenlenen Karadeniz Oda Başkanları toplantısına CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Ali Çelik, TÜRMOB Genel Başkanı A.Masis Yontan, Karadeniz Odaları Platformu Kurucu Başkanı TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Masum Türker, Karadeniz Odaları Platformu Başkanı Yücel Akdemir, Karadeniz Bölgesinde bulunan Bartın, Zonguldak, Ordu, Sakarya, Rize, Samsun, Sinop, Kastamonu, Gümüşhane, Giresun, Düzce, Çorum, Çorlu, Bolu, Artvin, Amasya, Yalova, Trabzon, Tokat, Tekirdağ, Kırklareli ve Kocaeli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Oda Başkanları ve önceki dönem oda başkanları katıldı.

44’üncü Karadeniz Odaları Toplantısına Ordu Mali Müşavirler Odasını Temsilen Oda Başkanı Bahadır Baş ve Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez katıldı.

İlk olarak mesleki konularda bilgilendirme yapılan toplantıda; yapılan seçimler sonrası göreve gelen yeni oda başkanlarının tanıtımı, sürekli mesleki eğitim ve yeni dönem çalışma esasları konulu gündem maddeleri görüşüldü.

Toplantıya katılan TÜRMOB Genel Başkanı Masis Yontan yaptığı konuşmasında; “Bu dönem genel kurullarımızı tamamlamış olduk. Şimdiye kadar görev yapan, görevlerini devreden tüm başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. 3 sene boyunca mesleğimize yapmış oldukları katkılardan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Görevlerine yeni başlayan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş, 44'inci Karadeniz Oda Başkanları Toplantısı sonrasında yaptığı değerlendirmede şu açıklamalarda bulundu:

‘‘Meslekte yaşanan gelişmeleri oda başkanları olarak birlikte değerlendirdik. 5786 sayılı yasayla meslek odalarımıza iki dönem kuralı ve nisbi temsil sistemi getirilmiştir. Türkiye’de hiçbir kamu kurumunda olmayıp yalnızca mali müşavir meslek örgütünde olmasını doğru bulmuyorum. Nispi temsil seçim sistemi bizler için bir yaradır. 5786 sayılı yasa Anadolu’da iç barışı, meslektaşlık hukukunu darmadağın eden bu sistemin düzeltilmesini talep ediyoruz. Sadece muhasebeci meslek örgütüne bu yasayla giydirilen bu kıyafeti kabul etmiyoruz. Kayıt dışıyla mücadele ile ilgili 2019-2022 yıları için stratejik eylem planı açıklandı. Bu eylem planının hiçbir yerinde TÜRMOB, Odalar, SMMM ve YMM’ler yer almıyor. Mali Müşavirler olmadan Kayıtdışılık ile nasıl mücadele edilecek bilemiyorum.

‘‘Bir yıl süren yoğun ve yorgun çalışma sonrası, 20 günlük "yasal hakkımız" mali tatile giriyoruz. Mesleği her türlü zorluğa ve yoğun bir çalışma temposuna rağmen yürüten mali müşavirler için artık huzurlu bir çalışma hayatının yaratılması şarttır. Temennimiz, Türkiye'yi ekonomik anlamda ayakta tutan mali işlerle uğraşanlar için en azından bir aylık süre zarfında 'hesaptan' uzakta bir tatil öngörülmesidir. Ülkemiz ekonomisine hizmet ediyoruz yaşanabilir mali tatil istiyoruz. Karadeniz Odalarının birlikteliği, mesleki sorunlara karşı birlikte çözüm üretmesi anlamında bu toplantıları çok önemsiyorum. Her yıl üç ayda bir düzenlenen Karadeniz Oda Başkanları Toplantısı’nda emeği ve katkısı büyük olan başta Karadeniz Odaları Platform Başkanı Yücel Akdemir’e ve oda başkanlarına teşekkür ediyorum. Mesleğimiz adına önemli konuların tartışıldığı bir toplantı oldu.’’ dedi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi