Başbakan Yardımcısı Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş, Ordu Programı kapsamında 1 Mart Muhasebeciler Günü münasebetiyle Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nı Ziyaret Etti.

Oda Başkanı Bahadır Baş ve yöneticiler tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, ziyarette hazır bulunan muhasebeci ve mali müşavirlerin 1 Mart Muhasebeciler Günü’nü kutlayarak, “Çeşitli alanlarda bir işletmenin, bir kurumun mali yapısını yakından analiz etme ve bu mali yapısının daha iyiye gitme konusundaki fikirlerinizi, tecrübelerinizi, elinizi taşın altına koyarak ilgililerle paylaşıyorsunuz. Önemli görevi ifa ediyor mali müşavir ve muhasebecilerimiz. Sizlere başarılar diliyorum. Odalarımızın her birisini meslek etiği içerisinde icra edilmesini sağlayan loncalar olarak görmemiz lazım. Bu çerçevede toplumun dinamik unsurlarından birisidir. Her bir odanın kendi kuralı, kendi gelenekleri vardır. Oda olarak meslek etiğini çok ciddi bir şekilde devam ettirilmesi konusunda çalışmalarınızın olması gerektiğini ifade etmek isterim” dedi.

 Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un Odalarını ziyaret etmesinden çok büyük mutluluk duyduklarını ifade eden SMMMO Başkanı Bahadır Baş, Oda çalışmaları bilgiler vererek, “Yaklaşık bir milyon liralık bir bilanço büyüklüğü var. Bankada nakit olarak 450 bin civarında nakdi mevcut. Bir muhasebeci hesap verilebilirlik mantığıyla beraber yıl sonunda bilançolarımızı internet sitesinde deklare ediyoruz. Bizler ülkemizin her şeyini kayıt altına almaktayız. Yani bugün bütçede yer alan bütün vergi gelirleri 103 bin meslek mensubunun bürolarında hazırlanarak sisteme aktarılmaktadır. Bugün yapılan istihdamla ilgili toplantıda bütün işçilerin girişini, çıkışını, primlerinin hazırlanmasını biz meslek mensupları yapıyoruz. Devletin görünmeyen eliyiz. 2014 yılından sonra Vergi Dairesinde yapılan bütün çalışmalar artık Muhasebeci Mali Müşavirler Bürosundan yapılıyor. Bu anlamda maliye teşkilatının personel tasarrufu oldu. Öncelikle KOSGEB Teşvikleriyle ilgili yapılan çalışma piyasayı çok rahatlattı. Dün itibariyle bütün mükelleflere, bütün işverenlere KOSGEB tarafından kredileriniz çıktı diye. Çok da memnun olduk. Bu piyasayı aydınlatan bir çalışmaydı. KOSGEB kredilerinin sisteme yüklenmesi, analizlerinin yapılması, bankalara gönderilmesi bütün çalışmaları bizler tarafından yapılmaktadır. Ancak Mali Müşavirler Kredinin dışında tutulmuş bu konuda bir haksızlık yapılmış bize. Avukatlar ve muhasebeciler bu tür kredilerden faydalanamıyor, diğer bütün kurumlar faydalanıyor sadece bu iki meslek grubu ayrılmış. Maliye bakanlığının ve kendi çalışmamız Türkiye’de çok önde, Avrupa’daki bütün ülkeler arasında e-beyanname sisteminde yüzde 99 başarı sağladık. Yaklaşık olarak 60 bin mükellefi e fatura e defter kapsamına aldık. Gerçekten çok önemli bir çalışma ama biz bunu daima gerçekleştireceğiz ama görünmeyen tarafıyız” diye konuştu.                  

Ziyaretin sonunda Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır Baş tarafından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'a ziyaretin anısına verilirken, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş da Oda’nın kurucusu Orhan Ümit Felek’e meslekte 55. yılı münasebeti ile başarı plaketi takdim etti. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi