Daha önce 24 Temmuz olarak açıklanan destek ödemelerinin erkene çekildiği haberini veren Metin Gündoğdu “Hükümetimiz tarafından 7 senedir verilen alan bazlı gelir desteği ödemeleri 17 Haziran 2016 tarihinde başlayacak ve 1 Temmuz 2016 tarihinde son bulacak.” dedi.  Alan bazlı gelir desteği ödemelerinin TC Kimlik numaralarının son hanelerine göre ödeneceğini belirten Gündoğdu, fındık üreticilerinin TC Kimlik numaralarına göre üç gruba ayrıldığını belirtti.

 Ödemeler 17 Temmuz – 1 Haziran arası

17 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında fındık üreticilerine verilecek olan destek ödemeleri, başvuru yapan çiftçilerin TC Kimlik numaralarının son hanesine göre banka hesaplarına yatırılacak. Milletvekili Gündoğdu; “7 yıldır kesintisiz devam eden alan bazlı gelir desteği bu sene de yaklaşık 120 bin Ordulu hemşehrimize daha verilecek. Daha önceki senelerde olduğu gibi ödemeler hemşehrilerimizin TC kimlik numaralarının son rakamlarına göre hesaplarına yatacak. Buna göre kimlik numarası “0” ve “2” ile bitenler 17.06.2016 tarihinde, “4” ve “6” ile bitenler 24.06.2016 tarihinde, “8” ile bitenler ise 01.07.2016 tarihinde ödemelerini alacaklar." diye konuştu.
“Şehir ekonomisine büyük doping”


Alan bazlı gelir ödemelerinin tüm şehre büyükkatkı sağladığını belirten Gündoğdu sözlerine şöyle devam etti: “Dekar başına 170 TL olarak verilen desteğin Ordu ili için toplamı, 277 Milyon TL ediyor. Böylesine büyük bir rakamın doğrudan likit olarak Ordu’ya girmesi, şehir ekonomisine adeta doping etkisi yapacaktır. Çiftçi olsun olmasın, tüm hemşehrilerimiz alan bazlı gelir desteği uygulamasından fayda görüyor. Hükümetimiz daima çiftçinin yanında olmuş ve buna göre politikalar üretmiştir. Bu projelerin ve katkı ödemelerinin artarak devam etmesi için girişimlerimiz sürecektir.” Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi