Hastane inşaatının bir an önce başlatılması amacıyla proje ön hazırlık çalışmalarını sürdüren Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırım Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden ekip hastane arazisi üzerinde incelemede bulunmak ve son durumu değerlendirmek üzere Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret ettiler.

Sağlık Yatırım Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Özel İşbirliği Dairesi Birim Sorumlusu İnşaat Mühendisi Evren Ceylan ile Harita Kadastro Teknisyeni Sinan Ergin yapılan toplantının ardından Üniversite güneyinde bulunan hastane arazisinde fizibilite çalışması yaparak rapor tuttular. Hastane arazisini bütün detayları ile ele alan Sağlık Bakanlığı heyeti arazinin fiziki yapısı, zemini, toprak yapısı ve bulunduğu konum gibi konuları değerlendirdiler. 

Arazi uygun

Yapılan incelemeler sonucunda arazinin hastane yapımı için uygun olduğunu ve herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını belirten Sağlık Bakanlığı Uzman heyeti proje ön hazırlık çalışmalarını tamamlanmasının ardından inşaata başlanarak önümüzdeki 3 yıl sonunda hastane yapımının tamamlanmasını hedeflediklerini ifade ettiler.

Üniversite yönetimi olarak 600 yataklı hastane yapım sürecini özel önemle takip ettiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, fizibilite çalışmalarının tamamlanmasının ardından inşaata en kısa sürede başlanacağını ve son sistem modern sistemlerle donatılmış, bölgenin bütün ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir Şehir Hastanesi’ni 3 yıl içinde Ordu’ya kazandıracaklarının müjdesini verdi. Ordu Yorum

 

 

Editör: Haber Merkezi