ODÜ Kurumsal Gelişim Koordinatörlüğü tarafından The Academic-Industry Research Network Direktörü, University of Massachusetts ve ITT Technical Institute’de dersler veren Öner Tulum'un web konferans sistemiyle konuşmacı olarak katıldığı "Uluslararası Dergiler İçin İngilizce Makale Yazma ve Yayınlama Süreci" konulu çalıştay düzenlendi.
ODÜ Kurumsal Gelişim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Şermin Tağ Kalafatoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen konferansa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Metin Kara, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Uluslararası dergilerde makale yayınlamanın temel sorununun dil yetkinliği olup olmadığı sorusu etrafında Türk akademisyenlerin akademik yetkinliğinin geliştirilmesine değinen Öner Tulum, Uluslararası dergilerin ve editörlerin beklentilerinden kullanılan dilin düzgünlüğünün ve etkinliğinin ötesinde makalenin orijinalliği, kullanılan method, konu ve veri kapsam alanıyla ilgili detaylı bilgiler aktardı.
Akademik yayınlardaki son durumlar hakkında bilgi aktaran Tulum, Uluslararası dergiler için İngilizce makale yazma ve yayımlama sürecine ilişkin temel öneriler, yayın geliştirme süreci üzerine öneriler, yayın başvuru karar süreci üzerine öneriler ve yayın inceleme süreci üzerine öneriler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Konuşmacı Öner Tulum adına ODÜ Kurumsal Gelişim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Şermin Tağ Kalafatoğlu'na; Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özbay Dede tarafından Teşekkür Belgesinin verilmesinin ardından çalıştay sona erdi.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi