Ordu Genç Girişimci İş Adamları Derneği Ordu’yu Türkiye’nin Bal merkezi yapacak ve Ordu balına ihracat kapısını açan olan BALMER’i ziyaret etti. Dernek Başkanı Samet Aktaş ve yönetim kurulu üyeleri tesisleri ziyaret ederek BALMER Genel Müdürü Sancar Eser’den brifing aldılar. Eser tesisin işleyişi ve faaliyetleri ile ilgili iş adamlarına bilgiler verdi. Yapılan çalışmalar ve Ordu’daki arıcılık faaliyetlerinin gidişatı istişare edildi.

Brifingin ardından dernek yönetimi tesisi gezerek bilgiler aldı. BALMER’de kullanılan teknoloji genç iş adamlarının ilgisini çekerken her birim tek tek gezildi ve bilgiler alındı.  Ordu Genç Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Samet Aktaş gerçekleştirilen ziyareti değerlendirirken,  böyle bir yatırımın Ordu’ya kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Ziyarette eksik ve birinci sınıf bir tesis gördüklerini belirten Samet Aktaş, “Tesis beklentilerimizin oldukça üzerindeydi. Burada ciddi emek harcanmış. Özellikle Ordu balını marka yapma adına buradaki çalışmaları yerinde inceledik. İş adamları olarak Ordu balının markalaşması adına neler yapabiliriz bunları gördük. Umarım ilimiz ekonomisine fındıktan sonra balı da marka yapacak çalışmalar devam eder ve bal da aynı fındık gibi Ordu ekonomisine daha fazla katkı sağlayan bir ürün haline gelir” dedi.

BALMER Genel Müdürü Sancar Eser de ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, “Öncelikli olarak Ordu Genç Girişimci İş Adamları Derneğine çok teşekkür ediyoruz. Ordulu iş adamlarımızın buradaki potansiyeli görmesi açısından ziyaret önemli. Tesisimiz hakkında bilgiler verdik ve neler yapabileceğimizi konuştuk. Çok önemli bir ziyaret oldu. Ordu iş adamlarımızın da katkılarıyla Ordu balının ekonomimize katkısını daha da artıracağız” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi