Ordu Yorum/Celal Yıldız

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı dün yapılan törenlerle başladı. Ordu’daki resmi törenin adresi ise Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokuluydu. Törende protokol üyelerinin konuşmasını uzatması ve etkinliklerden dolayı öğrenciler yoğun sıcak altında fenalaştı. Güneşten korunmak için okul bahçesindeki ağaçların altına kaçan öğretmenler ise birbirlerine su servisi yaparak serinlerdiler. Sıcaktan dolayı programı izlemek isteyen velilerin çoğu konuşmaların uzamasından dolayı okul bahçesini terk etti. 

Balkanlıoğlu, “Bizim geleceğimizsiniz”


Geçmişte savunmaya çok fazla para aktarıldığını şuanda bu paranın eğitime aktarıldığını söyleyen Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu eğitim dendiğinde akan suların durduğunu ifade etti. Balkanlıoğlu, “Umarım tatil ne çabuk bitti okul neden açıldı demiyorsunuzdur. Bizim geleceğimiz ve ümidimiz sizlerdiniz. Eğer bu memlekette güzel şeyler varsa bunların hepsi eğitimin eseri. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler eğitime daha fazla önem vermeli. Bizim en büyük zenginliğimiz genç nüfusumuz. Sizleri iyi eğitebilirsek, geleceğe iyi hazırlarsak geleceğimizden emin oluruz” dedi.

Ünal, “Türlü fiziki imkânları seferber ediyoruz”


Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, “Bütün dünyanın merkeze alması gereken en büyük konu eğitim ve öğretim. Bizlerde bu eğitim öğretim bilinciyle hareket ediyoruz. Öğrencilerimizin yetişmesi için her türlü fiziki imkânları seferber ediyoruz. Dünya nasıl güneşin etrafında dönüyorsa sizlerinde etrafında dönüyor.  Anneler babalar sizlerin geleceği için uğraşıyor. Onun için hep hedef koymak zorundasınız” konuşmasını yaptı. 

Türkkan, “Ordu’ya 307 yeni öğretmen atandı”

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Ordu genelinde 627 okulda 8 bin 108 öğretmen ve yaklaşık 135 bin öğrencinin eğitim öğretim yılına başladığını hatırlattı. Bu sene Ordu’ya 307 yeni öğretmen atandığını da bildiren Türkkan, öğretmenlerin önümüzdeki hafta görevlerine başlayacaklarını belirtti. Nevzat Türkkan, “Göreve başladığımızdan bu yana 963 derslikli 87 okul binası, 2 bin 548 kişilik 15 pansiyon, 3 bin 376 kapasiteli kapalı spor salonu ve bir atölye olmak üzere yeni tesisler yapıldı” açıklamalarını yaptı.


Çiçek, “52 öğrencimiz Fen Liselerine yerleşti”


Öğrencilere ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi diyen Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokul Müdürü Beşir Çiçek, “2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı’nda okulumuz altın yılını yaşadı. Eğitim öğretim yılında sosyal, kültürel ve spor alanlarında büyük başarılara imza attık. Bu sene 52 öğrencimiz Fen Liselerine yerleşti. Bu başarı okul, öğretmen, öğrenci ve veliler sayesinde elde edildi” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi