İmzalanan protokol ile öğrenim gördüğü mesleki alan ve branşlarda staj yapmaları zorunlu olan öğrenciler, İşbaşı Eğitimi Programı kapsamında yerleştirildiği işyerlerinde hem çalışıp hem de staj yapma imkanı bulabilecek.

Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürü İsa Kaymak,“Öğrenciler eğitimleri devam ederken bir yandan alanlarında staj yapmış, bir yandan da asgari ücrete yakın para kazanmış olacaklar. Öğrencileri ekonomik olarak rahatlatan bir diğer husus, burs veya öğrenim kredilerinin bu süre zarfında kesilmeyecek olması.” diye konuştu.

Program sayesinde öğrencilerin eğitim ve kariyer süreçleri ile mesleki alanlarda tecrübe kazanacaklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç;Program ile öğrenciler hem öğrenmiş oldukları bilgileri daha iyi pekiştirecekler hem de ilerideki mesleklerine yönelik kariyer planlarını tekrardan gözden geçirme imkanı bulacaklar.” dedi.

160 güne kadar düzenlenebilen işbaşı eğitimi programı ile öğrenciler, günde en az 5 saat, haftada ise 45 saati aşmamak üzere günün herhangi bir zaman diliminde çalışabilecek.  İşbaşı Eğitimi Programından önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü’ne gerekli başvuruyu yapmaları halinde faydalanabilecekler. Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi