Başkan Furtun mesajında şunlar söyledi: "Öğretmenlerin başımızın üzerinde yeri var. Öğretmen; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşama hazırlayan kimsedir. Bir kişi, eğitiminin herhangi bir aşamasında iyi bir öğretmene rastlamışsa, aradan yıllar geçse de onu unutamaz. Onun kazandırdığı alışkanlıklar ömür boyu sürer.

Ne var ki bugün Türkiye'de eğitimci kalitesi yerlerde sürünüyor. Çünkü beslenme, barınma gibi temel ihtiyaçlarının peşine takılan öğretmen okumuyor, kendini geliştirmiyor, ufkunu bilginin geniş evrenine kaydıramıyor.

Türkiye'deki öğretmenler her gün biraz daha zorlaşan ekonomik, demokratik ve mesleki sorunlar arasında boğuluyor. Oysa çağdaş ve daima ileriye bakabilecek bir eğitim anlayışı için “nitelikli eğitim için nitelikli öğretmen” yaklaşımını benimsemeli. Eğitimin ve eğitim emekçilerinin niteliğini olumsuz yönde etkileyen bütün sorunların giderilmesi gerekir.

Bu duygu ve düşüncelerle Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler gününü kutluyor. Ebediyete intikal eden ve şehit olan bütün öğretmenlerimizi saygı ile anıyorum." Haber Merkezi

 

 

 

Editör: Haber Merkezi