Zihinsel engelli ve Dawn sendromlu 93 çocuğun bulunduğu okulun tüm birimlerini gezerek, okulun eğitim-öğretim faaliyetleri  ile ihtiyaçları hakkında Okul Müdürü Necmettin Güney’den detaylı bilgi alan Vali Yavuz, okulda görev yapan öğretmenlerin talep ve önerilerini de dinledi.

Öğretmenlere özverili çalışmaları ve emekleri için teşekkür eden Vali Seddar Yavuz, ”Akademik başarı anlamında eğitimde  epey bir mesafe katettik. Ama eksiklerimiz ve noksanlıklarımız var. Akademik başarıdan öte özellikle sosyal beceriler anlamında sorunlarımız, sıkıntılarımız bulunuyor. Dolayısıyla bunu telafi etmemiz gerekiyor. Bu da toplumun sorunu. Çünkü,  giderek insanlar sanal âleme hapsolmaya başladı. Sanal alemde de insanlığımızı kaybetmeye başladık, ilişkiler sanallaştı” dedi.

Vali Seddar Yavuz, ”Sizin mesleğinizi kutsal yapan şey; elinizdeki gücünüz, kudretiniz, toplumu şekillendirmede muktedir olmanızdır. O yüzden sizin her yerde onure edilmeniz, moral motivasyonu yüksek şekilde sınıfa girmeniz, insanlarla o şekilde muhattap olmanız çok kıymetli. Bu nedenle  sizi ayrı bir yere koyuyorum” diyerek, öğretmenlere teşekkür etti ve bazı tavsiyelerde bulundu. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi