Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in, CHP’nin 24 Haziran seçimlerini değerlendirmek üzere gerçekleştirdiği basın toplantısındaki gündeminde MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt vardı. Mustafa Adıgüzel, “Seçimle ilgili sayısal değerlendirmeleri partiler kendi içlerinde tartışarak, eksikliklerini ve fazlalıklarını ortaya koyacaktır. Artık bu durumun halk tarafından bakılan tarafı hizmettir. Halk artık hizmet bekliyor, bu yüzden seçimle ilgili konulara bir kenara bırakarak, önümüzdeki süreçte hiçbir şekilde ötekileştirmenin olmayacağını belirtmek istiyorum. Bana ve bize oy veren, vermeyen bütün vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizim daha özelimiz ve daha güzelimiz olmayacak, bütün vatandaşlarımız bizim için özel; bütün mahallelerimiz bizim için güzel.” diyerek Milletvekili Cemal Enginyurt’un geçtiğimiz dünlerde katıldığı yerel bir televizyon programında CHP’ye yönelttiği eleştirilere cevaben şunları kaydetti: “Çok talihsiz söylemlerdi. Her zamanki bildiğimiz Cemal işte. Katıldığı televizyon programlarında ‘Bana kavgacı diyorlar. Üzerinden çok sene geçti, çok şey değişti’ demişti. Hakikaten değişmiş, daha beter olmuş kendisi. Hala daha seçim havasından kendini kurtaramamış. Milletin sorunlarıyla ilgilenmek yerine, okeye dördüncü arıyor. Biz onu yapmayacağız. Ben kendisine bu gibi söylemlerden daha çok, vatandaşın derdi ile ilgilenmesini tavsiye ediyorum. Çünkü ben öyle yapacağım. Vatandaşın bir sürü sorunu varken, benim de Cemal’den daha büyük sorunlarım var. Cemal’den daha fazla derdimiz var bizim. Ama sadece şunu söyleyeyim, fındık meselesi dedi, sarayın kapısında çadır kuracağım dedi. Fındık sezonu geldi, o da artık bir an önce çadır aramaya başlasın. Hazırı da var gerçi, ortağı AK Parti’nin Habur’da kurduğu çadır mahkemesinin çadırını kullanabilir. Söylediklerinin tamamı yalandır. Aybastı mitinginde benim yapmış olduğum açıklamalar kayıt altındadır. Söylediğine göre ben orada Kürt milliyetçiliği olabilir demişim. Ancak tam tersine PKK’nın Kürt Milliyetçiliği kullanarak prim yaptığını, karşı da Kürt düşmanlığı yaparak PKK’nın ekmeğine yağ sürdüğünü söyledim. Yani etnik milliyetçilik değil Türkiye genelinde Türk milliyetçiliği yapmamız gerektiğini ve bunu da en iyi bizim yaptığımızı ifade ettim. O yüzden bu işleri bıraksınlar, vatandaşın sorunlarıyla haşır neşir olsunlar. Hakkımızda ve hakkımda söylediği her şey yalan bir tek şey doğru bana devrimci demiş. Evet, ben devrimciyim, aynı zamanda cumhuriyetçiyim, halkçıyım, milliyetçiyim, laikim ve devletçiyim.” dedi.

 

“Burası şov alanı değil”

Enginyurt’a bir cevap da CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun’dan geldi. Torun, “Seçim sonuçları hakkında bazı arkadaşlarımız bir takım değerlendirmelerde bulunmuşlar. Ben herkesi sağduyuya davet ediyorum. Bu ülke hepimizin. Bu ülke, üzerinde tepineceğimiz bir alan değil. Ordu, kendi kişisel egolarımızı gerçekleştireceğimiz bir alan değil. Herkes haddini ve yerini bilsin. Sokak ağzıyla konuşacaklar sokakta kalsın. Devlet ağzı ve ülke sorumluluğu ile hareke edilecekse de o sorumluluğun bilincinde olsunlar. Buralar şov alanları değil. Biz, sorumluluğumuzun bilincindeyiz.” şeklinde konuştu.

 

“Emniyet güçlerine teşekkür ediyorum”

Toplantıda konuşan CHP Ordu İl Başkanı Yusuf Furtun ise, “Bir televizyon programında, geçtiğimiz akşam bir milletvekili tarafından çok hoş olmayan söylemlerde bulunuldu. Biz seçim akşamı canlı yayında, insanları sokağa dökmek için değil birleştirmek, bütünleştirmek için burada olduğumuzu söylememize rağmen kapımızın önüne kadar gelip dayananlara hiç kimse ses çıkarmadı. Ancak o gün emniyet güçlerine, bir takım nahoş olayları engellediği için çok teşekkür ediyorum.” dedi. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi