Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Oksijen yurdu olarak bilinen Ordu’da hava kirliği sürüyor. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Altınordu’da gece sokağa çıkılamıyor. Hava kararınca kömür sisinin belirgin olarak görülmesi hem hava kirliliğine neden oluyor hem de Ordu’nun oksijen kenti olarak tanıtım yapmasına leke sürüyor. Ayrıca doğal gazında şehre girmesi hava kirliliğini önlemeye yetmiyor.
 

Yazın yeşil, kışın gri


Yazın yeşille mavinin buluştuğu Ordu’da kışın gri tonlar hakim.  Doğal gazın tam olarak yaygınlaşmadığı Altınordu’daki toplu konutlarda ve müstakil evlerde kullanılan kalitesiz kömür kullanımı hava kirliliğinin en büyük nedeni olarak görülüyor.


İç mahallelerde çok var



Isınmak için kullanılan katı yakıtların neden olduğu hava kirliliğinden en fazla nasibini alan yerler ise çoğunlukla iç mahalleler. Özellikle; Yeni Mahalle, Düz Mahalle, Şarkiye Mahallesi, Bucak Mahallesi, Şirinevler Mahallesi’nde yaygın olan kömür dumanı vatandaşların gece sokağa çıkmasını engelliyor.


Oksijen kentine yakışmıyor


Ordu’nun hemen hemen her tanıtımında ‘O2’ yani oksijenin vurgulanması, kışın bu duruma ters düşüyor. Kasım ayından Nisan ayına kadar şehirde nefes alınacak yerin olmaması ve Ordu’nun oksijen diyarı olarak tanıtılması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.






Editör: Haber Merkezi