Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 10 milyon liralık hibesiyle birlikte Ordu’ya yapılacak 32 derslikli Endüstri Meslek Lisesi ile birlikte Ordu’ya yeni bir Organize Sanayi Bölgesi yapılması gündeme geldi. Hem okuldaki kalifiye öğrencilere iş sahası kazandırmak amacıyla hem de Ordu sanayisine canlılık katmak için yeni OSB’ye yer aranıyor. OTSO Başkanı Servet Şahin Ordu’daki mevcut OSB’nin depo konumunda olduğunu bildirdi. Yatırımcıların kendilerinden yer beklediğini bildiren Şahin, yeni sanayi bölgesi için Cumhuriyet Mahallesi’nde yer olduğunu vurguladı.



“Yatırımcılar bizden yer istiyor”


Mevcut OSB’de 58 parsel olduğunu ve tamamının dolu olduğunu hatırlatan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, “Fatsa ve Ünye’de dolu. Ordu büyükşehir olduktan sonra cazibe merkezi oldu. Arsa fiyatları da arttı. Organize sanayi bölgesi için önce uygun fiyata arsa bulmak gerekiyor. Yatırımcılar bizden yer istiyor. Bu isteği siyasilerimize aktarıyoruz. İnşallah en kısa sürede Ordu’ya yeni OSB yapılır” ifadelerini kullandı.



“Parsellerin sanayiciye verilmesi gerekiyor “


“Ordu’daki organize sanayi bölgesinde 58 parsel var. Bunlardan 26’sı sanayi tesisi, gerisi depo” diyen Servet Şahin, “Yeni yapılacak OSB’de böyle bir şeye izin vermemek lazım. Odalar ve Borsalar Birliği’nde bu konuyu gündeme getirdim. Parsellerin sanayiciye verilmesi gerekiyor. Benim düşüncem yeni kurulacak OSB’de imalat ve sanayi sektörü dışındaki başka sektöre yer verilmemesi” şeklinde konuştu.



“Ordu’daki OSB’nin depo konumunda”



Ordu’daki OSB’nin depo konumunda olduğunu kaydeden Şahin, “Parsellerin yarıdan fazlası sanayiciye ait değil. Orada olmaması gereken tesisler var. Zamanında ucuz fiyatlara alındı şimdi çok pahalı. OSB arazisi çok iyi bir yerde ama depo olarak kullanılıyor. Gerçekten çok yazık. Bundan sonra inşallah yeni yerler gerçek sanayicilere tahsis edilecek” dedi.


Cumhuriyet Mahallesi’nde yer var


Yeni organize sanayi bölgesi için düşüncelerini dile getiren OTSO Başkanı Servet Şahin,  “Cumhuriyet Mahallesi’ndeki melet köprüsünün yanındaki bir araziden bahsedildi. Bu arazinin çoğunluğu hazineye ait. O bölgeye çevre yolu da yakın. Bana göre en uygun yer orası. Arsa hazineye ait olduğu için maliyette yüksek olmaz” açıklamalarını yaptı.

Editör: Haber Merkezi