OrduYorum/Hasan Özata/Özel Haber

Tarımdan geçinmek zorlaşınca mecit yılmaz kalkmış şehre gelmiş. Ama yinede köyden bağını hep koparmamış.6 yıldır simitçilik yapan mecit yılmaz günlük 100 simit sattığını ve günlük ihtiyaçlarını karşıladığını, aynı zamanda malulen emekli olduğunu ve 3 ayda bir de malulen emekli maaşı olarak 1100 tl aldığını bunlarla geçimini sağladığını ifade ediyor.
Mecit yılmaz bir erkek (19) bir kız (14) çocuğu babası olup çocuklarını da helal kazancı ile geçindirdiğini sözlerine ekledi.
Aslında mecit yılmaz bu hayat hikâyesinin yanında asıl bütün bu uğraşlarına rağmen okuma azmini ve alışkanlığını hiç ama hiç bırakmamış. sizler mecit Yılmaz’ı nerede görürseniz mutlaka onu kitap okurken görürsünüz.mecit yılmaz simit tezgahının başında ve boş kaldığı anlarında yanında bulundurduğu “hayatta başarılı olmanın kaideleri” adlı kitabı okurken görürsünüz.
Ben kendisini büyükşehir belediyesi teleferik istasyonu önünde gece saat 22 sularında bir sokak lambasının altında simit tezgâhının başında yorgun vücudunu zor taşıyan ayaklarına rağmen o yinede elindeki kitabı okuyordu. Kendisine zor olmuyor mu yorgun ve karanlıkta sokak lambasının altında kitap okumak diye sorduğumda, “hayır ben 6 yıldır alıştım. Boş zamanımda açıyor kitabımı kaldığım yerden devam ediyorum okumaya” okumak benim için vazgeçilmez bir tutku. Aynı zamanda da yorgunluğumu alıyor. Ben kitap okuyunca dinlenmiş gibi oluyorum dedi. 

Editör: Haber Merkezi