Orduspor Kadın Basketbol Takımı evinde de nihayet kazandı. Geçen hafta deplasmanda Edirne Belediyesi Edirnespor’u yenerek 5 maçlık kötü seriye dur diyen Potanın Menekşeleri, kendi sahasında Yalova Vıp Gençlik’i konu etti. Orduspor sezonun ilk yarısında da yendiği rakibini Ordu’da da yenerek eki boş gönderdi. Maçın sonucundan çok iki koçun maç içerisinde kapışması maçın önüne geçti.
 
Orduspor maça kötü başlarken ilk periyotta 12-17’lik bir skor dezavantajı yakaladı. Ligde oynadığı maçların bazı bölümlerinde sergilediği üstün performans ile sadece 1 periyotta maçı koparan Orduspor, 2.periyotta daha iyi oynadı ve soyunma odasına 37-33 önde girdi. Orduspor son periyot öncesinde 2 sayı geriye düşerken, 48-50 skorla girdiği son 10 dakika sonrasında zor da olsa kazanmayı başardı 70-68.

Üst üste ikinci galibiyetini alan Orduspor’da son haftaların formda ismi Yanique Gordon 17 sayı 17 ribaund ile yıldızlaşırken, Sümeyya Özcan 16 sayı ile galibiyette büyük rol oynadı. Konuk ekipte ise eski Ordusporlu Bojana Vulic ise 20 sayı ile maçın en skoreri oldu.
Orduspor Kadın Basketbol Takımı, ligin 32.hafta maçında Cumartesi günü Nevşehir’de Nevşehir Hacıbektaşiveli Üniversite ile karşı karşıya gelecek.
Ordu Yorum / Samet Karadağ
Editör: Haber Merkezi