Geçmiş yıllarda katıldığı şampiyonalarda aldığı başarılar ile Ordu’da adından oldukça söz ettiren ve bünyesinde Milli sporcular bulunduran Ömür Spor Kulübü; Wushu, Kyokushin karate ve Muay-thai kategorilerinde Avrasya (Balkan) Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında Türkiye Erkekler, Kadınlar Wushu Kungfu Şampiyonası’nda 3. apolaeti bulunan Ömür Spor Kulübü’nde antrenör Ömür Kaşyol ve Şampiyona’ya katılacak olan sporcular ile özel bir sohbet gerçekleştirdik.

ÖMÜR KAŞYOL – Antrenör ”MAHCUP ETMEYECEĞİZ”

Ben Ömür Kaşyol, daha önce başkanlığını yaptığım Kulübün şu an antrenörüyüm. Ağustos ayında Karabük’te yapılacak olan Avrasya Şampiyonası’na 6 kişilik bir ekiple hem ülkemizi hem de Ordu’yu en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalara start verdik. En iyi şekilde verim alarak çalışabilmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Avrasya Şampiyonası sporcu için Milli olabilmesi, okullara girebilmesi, kariyeri açısından apolatinin olması açısından önemli. Sporun bugünkü zorluğu gelecekleri için kolaylık sağlayacak. Çocuklar spor salonunlarından, yarışmalardan, müsabakalardan uzak kaçmasın. Güzel imkanlar, hedefler var. Hedefimiz Avrasya Şampiyonası sonrasında Ordu’ya madalya ile dönmek. Daha önce bunu yaptık. 2010 yılında Dünya 3.sü çıkardık. 2016’da Avrasya 3.lüğümüz varç Bu yılki çalışmalarımız altın madalya üzerine. Bize inananları mahcup etmeyeceğiz.

İLAYDA SILA YURTTUTAN – Milli Sporcu ”DERECE YAPACAĞIMA İNANIYORUM”

Doğum Tarihi: 04-09-2003
Geçmiş Başarıları: 2015 Avrasya 3.’sü, 2015 Muay-Thai 1’si, 2017 Yıldızlar Wushu 1.si.

”Bu yaz yapılacak olan Şampiyona’ya hazırlanıyorum. Ömür Spor Kulübü’nde her gün 3 saat çalışma yaparak hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Hedefim güzel bir liseye gidip oradan da direkt Besyo’ya gitmek istiyorum. Turnuva’da 1.olarak Bulgaristan’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’na katılmak istiyorum. Orada da Ömür Hocamın desteği ile derece yapacağıma inanıyorum.”

ULAŞ KARAKOÇ – Milli Sporcu ”İNŞALLAH KAZANACAĞIZ”

Doğum Tarihi: 04-02-2000
Geçmiş Başarıları: 2013 Türkiye Karate 3.sü, 2016 Wushu Balkan 2.si

”Ömür Spor Kulübü’nde 7 yıldır spor yapıyorum. Wushu, Muay-Thai ve Karate branşları ile ilgileniyorum. 2013 yılında Türkiye’de Karate 3.sü, geçen sene de Wushu’da Balkan 2.’si olmuştum. İleriye dönük olarak yaz ayında Avrasya şampiyoası ve 2018’de Wushu, Muay-Thai ve Karate maçlarımız var. Onlara en iyi şekilde hazırlanıyorum. Hedeflerimiz büyük inşallah kazanacağız.”

 

ÖZGE KARAKOÇ – Milli Sporcu ”İLİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ”

Doğum Tarihi: 27-12-1993
Geçmiş Başarıları: 2011 Büyük Bayanlar 52 kg Kyokushin karate Türkiye Şampiyonluğu, 2014 Kyokushin karate 3.sü, 2016 Kyokushin karate Türkiye 3.sü, 2016 Kyokushin karate Avrasya 3.sü, 2017 Kadınlar Wushu Kungfu 3.sü.

”Özge Karakoç, 24 yaşındayım. Ömür Spor Kulübü sporcusuyum. 2017 yılında Antalya’da yapılan Wushu Türkiye Şampiyonası’nda 3.olmuştum. Artık yaz ayında yapılacak olan Kyokushin karate Avrasya Şampiyonası’na hazırlanıyorum. Hedeflerim 1.olmak. Daha öncesinde Antalya’da yapılan aynı turnuvada 3.olmuştum. Bu seneki hedefim 1.olmaktır. İlimizi en iyi şekilde temsil etmeyi düşünüyoruz.”

TUĞÇE AKKAYA – Besyo Sporcusu ”HIRSLI OLMAK HER ZAMAN İYİDİR”

Doğum Tarihi: 03-09-1996

”Ordu Üniversitesi Besyo’da Spor yöneticiliği okuyorum. 2.sınıftayım. Bu organizasyonlarda yeni sayılırım. Wushu’ya gireli 4 ay oldu ve bu süreçte 2 şampiyonaya katıldım. Ne kadar derece yapamasam da kaybetmek demek bırakmak demek değildir. Karabük’te yapılacak olan şampiyonada dereceye girmek istiyorum. Daha sonrasında da inşallah 2018’de daha iyi başarılar hedefliyorum. En azından bu konuda birşeyler başarmak istiyorum. Hırslı olmak her zaman iyidir.

MUSTAFA AKYOL – Sporcu, Yrd. Antrenör ”KENDİMİ HAZIR HİSSEDİYORUM”

Doğum Tarihi: 24-07-1994

”5 yıldır Ömür Spor Kulübü’nün sporcusuyum. 5 yıl önce Türkiye Şampiyansı maçına çıkmadan önce sakatlandığımdan dolayı derece yapamamıştım. Karabük’te yapılacak olan şampiyonada tek hedefim derece yapmak. Sakatlıktan sonra yeni yeni toparlandım ve kendimi hazır hissediyorum. Kyokushin karate çok sert bir spor ancak kendime güveniyorum. Şu an çalışmalarımı sürdürüyorum. 1.olmak istiyorum ve Ömür Hocamın katkılarıyla buna inanıyorum.”

SAMET KARADAĞ / ÖZEL RÖPORTAJ

Editör: Haber Merkezi