Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi İdris Yıldız, yeniden parti meclisi üyeliğine seçilmesinin ardından basın mensupları ile bir araya geldi. Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül hakkında müebbet hapis istenmesi konusuna da değinen Yıldız, ülkemizde basının görevini yapması ile ilgili ciddi sorunlar olduğunu belirtti. Yıldız; “Bir ülkede basın özgürce görevleri yerine getiremiyorsa o ülkede sorun var demektir. Demokrasinin olabilmesi için de barışın olması çok önemli.”dedi.


“Anayasayı şimdi tartışmak doğru değil”

Bugün Türkiye’de Doğu ve Güneydoğu’da ciddi bir savaş yaşandığını dile getiren Yıldız; “Suriye’deki savaşa hükümet olarak müdahale etmeye kalktık, bu müdahalenin dış politikadaki sonuçlarını hepimiz biliyoruz. Geldiğimiz noktada Türkiye’de bir savaş olduğunu açıkça görüyoruz. 1 Kasım seçimlerinden sonra hükümet yeni bir anayasadan bahsetti. Bir siyasetçi olarak, ülkede barış yoksa yeni anayasayı tartışmayı da doğru bulmuyorum. Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan insanların ayrılık diye bir derdi yok. Çıkarı olanlar oradaki savaşı körükleyerek, Türkiye’nin bölünmesini sağlamak istiyor.” diye konuştu.

“Yurttaşların ayrılma derdi yok”

Türkiye’de yaşayan yurttaşların ayrılmak diye bir derdi olmadığını vurgulayan Yıldız; “Çözüm süreci fikri ortaya atıldığında CHP olarak, konunun mecliste tartışılması gerektiğini söylemiştik ama yanlış bir politika izlendi. Geçen 3 yılda da hükümet kendi ağzıyla aldatıldığını söyledi. Eğer orada hendekler açılıyorsa ve bombalar gizlenebiliyorsa, devletin güvenlik güçlerinin bularla ilgili önlem alması gerekiyordu. Türkiye’de yurttaşlarımız ayrılmak diye bir derdi yok ama çıkar grupları ve terör örgütlerinin  ayrıştırma çabalarına engel olmamız gerekmektedir. Eğer barışı Türkiye’de sağlayabilirsek diğer sorunlarımız çözmek için de imkan yakalamış oluruz. Barış için herkes elini taşın altına koymalı.” şeklinde konuştu.

Meclisteki tüm Ordulu siyasetçilerin Ordu için iyi bir şeyler yapmak amacını taşıdığını ifade eden Yıldız; “ Yapılabilecekler hükümetin politikası ve iktidarın tavrı ile alakalı. Muhalefetteki siyasetçilerin yapabilecekleri  bilgilendirmek ve önerilerde bulunmak. Ordu basın da bu konuda üzerine düşeni yapıyor.” dedi.

“Dayatmacı bir anlayışla karşılaştık”

CHP kurultay sürecinin daha öncekilerden farklı bir süreç olduğuna değinen Yıldız;şöyle devam etti; “Genel başkan ilk defa kendisinden beklemediğimiz anlamda dayatmacı bir anlayışla 52 kişilik bir anahtar listeyi kurultay iradesine sundu ama kurultay iradesi bunu doğru bulmadı. İçinde benim de olduğum 23 kişi, listeyi delerek parti meclisine girdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu ülkedeki savaşı bitirmek konusunda ciddi bir misyonu var ve bunu bitirmek zorunda. Biz de bu konuda CHP’nin daha duyarlı olmasını sağlamaya çalışacağız. Siyasetçilerin bu kardeşliğin devamı konusunda katkı koyması gerekiyor.” Ordu Yorum/Neşe Çakar

Editör: Haber Merkezi