Ordu Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektörlük binasında Ordu basını ile buluştu. Ordu’ya hizmet aşkı ile göreve geldiğini belirten Akdoğan, işbirliği içinde Ordu’ya yatırımlar yapılacağını vurguladı.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu’nun daha iyi noktalarda olmasını tüm kalbi ile arzuladığını belirterek; Ordu’nun öncelikli probleminin doktor ve hastane olduğunu, bu sorunun çözülmesi adına gerekenlerin yapılacağının altını çizdi.

“Hastalarımıza Ordu’da müdahale edememek beni çok rahatsız ediyor” diyen Rektör Akdoğan; “Ben bu Üniversitenin, bu ilin evlatlarına en güzel şekilde hizmet edebilmesi için buradayım. Beni bir yere oturtmayın, ben hiç kimsenin adamı değilim. Ben Orduluların hizmetindeyim. Siyaset yapmak isteyenler istifa dilekçelerini verip, gidip siyaset yapsınlar. Beden eğitimi ve güzel sanatlar fakültemize mülakatla öğrenci alımları başladı. Hocalarımızı çağırarak, hak edenin alınması yönünde uyarılarda bulundum. Hiç kimseye ayrıcalık yapılmayacak. Torpil kelimesi bu üniversitede geçmeyecek.” şeklinde konuştu.

“En önemli sorun sağlık!”

“Bu ilin en önemli sorunlarından biri sağlık” diyen Akdoğan şöyle devam etti: “Benim bütün derdim önce bu ile bir hastane yapmak. Bu bağlamda inanıyorum. Ordu’nun potansiyelleri var. 47 rektör adayının içinde nasip banaymış.  Bu zamana kadar Ordu Üniversitesi’ne hizmet etmiş herkese teşekkür ediyorum. Bu üniversitede hiç kimsenin özlük hakları ile oynanmayacak. Hiç kimseye zulmedilmeyecek, hiç kimse bana haksızlık yapıldı diyemeyecek. Beni öteki olarak görmeyiniz. Beni ideolojik bir yere oturtmayınız. Biz evrensel bakmak zorundayız. Ben tek başıma hiçbir şey yapmam, bunu el birliği ile yapacağız. Herkesin fikri bizim için son derece önemli.”

“Vakıf kuracağız!”

Görev süresinde bir vakıf kuracağını belirten Akdoğan, “Projeleri geliştirme vakfı kuracağız. Ordu’nun önemli isimlerinin de desteğini alarak o vakfımızı güncel hale getireceğiz. Vakıf üzerinde bu üniversitenin, toplumun sorunlarını çözeceğiz.” dedi.

“15 Doktor Ordu’da ayrıldı!”

Genel sekreter vekili Prof. Dr. Mehmet Kenan Şahin, son dönemlerde 15 doktorun Ordu’yu terk ettiği bilgisini vererek, sağlık sorunlarına dair şu bilgileri paylaştı: “Yıllardan beri Ordu’da çözemediğimiz bir hastane problemimiz var. Üniversite olarak eski SGK hastanesiyle çalışıyoruz ancak orası her konuda çok yetersiz. Ordu sağlık sorununun had safhada olduğu bir il. Tabi ki hocalarımız da iyi bir hastanede hizmet vermek istiyor, öğrencilerle birlikte iyi bir eğitimi amaçlıyorlar. Umuyorum bu sorunu bu dönemde çözebiliriz.”

Üniversiteyi toplumun hizmetine açacağız diyen Rektör Akdoğan; “Toplumla daha yakın ilişkiler kurmayı, işbirliği yapmayı arzu ediyorum. Sosyal kültürel, spor anlamında neler yapılabilir bunu tartışacağız. Fakülteleriminiz ile toplumumuzu buluşturacağız. Benim projemin birinci önceliği kalite. Örnek bir üniversite olacağız. Ortak akıl ve istişare ile her şeyi başarabiliriz.”

Fındık konusunda işbirliği!

Fındık Araştırma Enstitüsü ile işbirliği için çalışmak istediğini vurgulayan Akdoğan; “Burası fındık yöresi. Ziraat fakültemizde bir sürü hocamız var donanımlı, birikimli. Fındık işi yapan kişilerle hocalarımızı bir araya getirerek, fındığı Ordu’da işleyerek yurt içi ve yurt dışına satma noktasında çalışmalar gerçekleştireceğiz.” diye konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi