Şarkiye Mahallesi'nde düzenlenen etkinliğe, Vali Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Ordu İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet Balcı ile çok sayıda vatandaş ve sürücüler katıldı. 

Ülke genelinde eş zamanlı olarak başlatılan 'Trafikte Yaya Önceliği Bilinci’nin oluşturulması kampanyasının Ordu'daki uygulamasına Vali Seddar Yavuz tarafından start verildi.

Hükümet caddesi üzeri 19 Eylül kavşağında Yalı Camii yanında bulunan yaya geçidinde düzenlenen etkinlikle farkındalık oluşturuldu. Yaya geçidinde önceliğin yayalara ait olduğunu ifade eden Vali Yavuz, “Trafik güvenliği hepimizin üzerinde durması gereken en önemli hususlardan bir tanesidir. Çünkü can ve mal kayıplarına, insanlarımızın engelli hale gelmesine sebep olan önemli bir husus ve çağımızın en önemli sorunlarından bir tanesidir. İşte bu kapsamda Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun himayelerinde TBMM bir mevzuat değişikliği yaparak özellikle yayalara öncelik verilmesi hususunda bir düzenleme yaptı.” dedi.

Sürücüler uyarıldı!

Yayalara öncelik verilmesi konusunda uyarıda bulunan  Vali Yavuz;  “Bugün itibariyle Ordu ili sınırları içinde 955 emniyet ve jandarma personeli görevlendirilmiş ve 288 farklı yaya ve okul geçidinde etkinlik düzenlenmek suretiyle bu yeni uygulama ve kampanya duyurulacaktır. Araç kullananların bu kurala uymasını bekliyoruz. Biz bu konuda Ordulu kardeşlerimize güveniyoruz. Dolayısıyla bu kampanyanın duyurulması yönünde bir görevlendirme faaliyeti yapılmış, özellikle Şoförler Odası ile de işbirliği yapılarak şoförler eğitilecek. Sivil toplum kuruluşları bilgilendirilecektir.” diye konuştu.

Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmadan sonra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş ile beraber yaya geçidi üzerinde araçları durdurarak projeyi anlattı, broşür dağıtarak yayalara öncelik tanınmasını istedi.
Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

Editör: Haber Merkezi