Adıgüzel’in açıklamaları şu şekilde: “Ulaşım temiz su temini ve katı-sıvı atık bertarafı bir belediyenin İlk yapması gereken görevlerdir.

2021 yılına geldiğimizde Ordu'nun 7 yıllık Büyükşehir hikayesinin sonunda en önemli sorunları hala daha maalesef bir belediyenin İlk yapması gereken konular olması enteresandır. Ordu coğrafyamızda Büyükşehir'in grup yolları ve İlçe belediyelerinin mahalle yolları inanılmaz derecede kötüdür. Mevcut yollar da bozulmuş hemen her mahalleden bu konu ile ilgili yoğun şikayetler gelmektedir.” Dedi.

Açıklamalarına devam eden Adıgüzel; ”Karayollarının yetkisinde olan ana yollarda ise özellikle Karadeniz'i içeriye bağlayan büyük yollarda beklentiler karşılanmamıştır. Ünye-Niksar, Kumru- Akkuş bağlantısı böyledir. Ama en büyük mağduriyet tekerlemelere fıkralara konu olan Ordu-Ulubey-Gürgentepe-Gölköy ana yoludur. Yaklaşık 20 yıllık hikayesi vardır. Defalarca yüklenici firma değişmiştir. Birçok bakan ve genel müdür gitmiştir  Nihayet son 2 yılda bir hareket kazanmıştır. Bu defa da hakkı ile yapılması gereken yerlerde tünel viyadük ve şehir geçişlerindeki uygulamalar sırf maddi gerekçelerle yapılmadan günü kurtarma çabası görülmektedir. Benzer güzergahlar ele alındığında Artvin'deki Cankurtaran Trabzon'daki Zigana yine Ovit geçişlerinde maddiyat söz konusu edilmemiştir. Ordu coğrafyasının insanı bu ülkenin vatandaşı değil midir. 100 yıldır ilk defa el sürülecek ve uzunca bir süre yine arayıp sorulmayacak. Bu güzergaha paralel olarak yapılan dereyolu, Ulubey Gölköy ve Gürgentepe yi etkilemiyor ve bölgenin turizm değerleri olan Ohtamış Şelalesi, Gölköy Ulugöl , daha ötede Aybastı Perşembe Yaylası gibi görülesi yerler değer kaybediyor. Bu yoldan 85000 vatandaş istifade ediyor. Olmazsa olmazımız sloganımız UÇ-SV-GT dir. Tüm partilerden tüm milletvekilleri ve halkın talebi bu viyadük ve tünel konusunda beklentinin karşılanmasıdır. Hiçbir gerekçeyi de kabul etmiyoruz. Yapılacaksa adam gibi yapılsın istiyoruz”

 

Editör: Haber Merkezi