Lige kötü başlayan ancak daha sonra toparlanan ve Gölcükspor galibiyeti sonrasında düşme potasından kurtulan Fatsa Belediyespor’da camia mutlu. Kazanılan Gölcükspor maçının ardından ise Teknik Direktör Can Güven sıcağı sıcağına önemli açıklamalarda bulundu.
Taraftarların öncelikle takıma inanması gerektiğini belirten Güven: ”Biz takımımızın gücünü, oyuncularımızın kimliklerini biliyoruz ve onlara inanıyoruz. Fatsa halkının da, tribünlerin de bu oyunculara yeteri kadar sahiplenip, inanmaları gerekiyor. Ligin başında bulunduğumuz konumun geçici olduğunu, oralarda olmamızın bize yakışmadığını söylemiştim. Kadro kalitemiz ilk hafta yaşadığımız sıkıntıları kısa sürede aşacak bir ekip. Taraftarlar takımlarına, oyuncularına inansınlar. Gölcük maçında verdikleri desteği her hafta vermeye devam etsinler.” dedi.

Maçı kazanmaları için hamleler yapmaları gerektiğini bildiğini ancak bu konuda sabırlı olmaları gerektiğini belirten tecrübeli teknik adam ”Onların inanmaları bizim de sabretmemiz gerekiyor. Oyuncu değişikliği yapmak, oyuna 2-3 oyuncu atmanın hep bir zamanı vardır. Her oyuncu değişikliğinde başka defolar ortaya çıkıyor. Bizim değişikliği belli bir dakikada kadar sabretmemiz lazım ki defoları en aza indirebilelim.” açıklamalarında bulundu.

Can Güven son olarak ise ”Abuzer’in sakatlığı vardı. Onu erken riske edemezdik. Golün geleceğini biliyorduk çünkü oyun onu gösteriyordu. Duran top silahımızı iyi kullandık. Golü bulduktan sonra daha rahat oynadık. . Futbol şansızlıklarını kırdığımızı düşünüyorum, Fatsa seyircisinden sabır bekliyoruz. Her takım futbolun belli şansızlığını yaşıyor ancak ilerleyen haftalarda taraftalarımıza daha güzel futbol izlettirmek istiyoruz.” diyerek önümüzdeki haftalar öncesinde umut verdi.
SAMET KARADAĞ / ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi