Ordu Yorum/Celal Yıldız
Yapımı süren Ordu-Giresun Havaalanı hakkında bilgi veren Ordu Valisi, aksilik olmadığı takdirde açılışın önümüzdeki Mart ayında olacağı açıkladı. İrfan Balkanlıoğlu, “Havaalanı bittiğinde Türkiye’nin medar-ı iftiharı olacak” dedi.
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye’nin denize dolgusu yapılan ilk havaalanı olan Ordu-Giresun Havaalanı’nı gezerek incelemelerde bulundu. Altyapı ve üstyapı şantiye şeflerinden son durumu alan Balkanlıoğlu, açılışın 2015 yılının Mart’ını geçmeyeceğini bildirdi. Şuan istenilmesi durumunda pistte uçak iniş ve kalkışının olabileceğini belirten İrfan Balkanlıoğlu, “Ordu-Giresun Havaalanı konfor bakımından Türkiye’nin enleri arasına girecek. Havaalanı bittiğinde Türkiye’nin medar-ı iftiharı olacak” dedi.
Alt yapı, 70 gün daha uzayabilir
Alt yapıya ilişkin açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu, “Alt yapı çalışmaları bitme aşamasına gelmiş. 10-15 günlük iş kalmış. Ancak konfor artsın diye içerde su görülen yerlerin doldurulması öngörülüyor. Eğer ki idare bunu onaylarsa alt yapı çalışması 70 gün daha uzayabilir. Bunu yapmak şart değil ama bu sayede konfor artacak” diye konuştu.
Aksilik olmazsa Mart 2015’i geçmez
Üst yapı çalışmalarını da değerlendiren İrfan Balkanlıoğlu, “Üst yapıda ki binalarda çağın en moderni olacak. 20 bin metre karelik kapalı bir bina yapılıyor. Bu bina her türlü ihtiyaca cevap verecek. Arkadaşların süratle çalışmasına rağmen havaalanının tamamen bitmesi Mart ayını bulacak. Hiçbir aksilik olmadığı takdirde açılış Mart’ı geçmez” ifadelerini kullandı.
“Türkiye’nin enleri arasına girecek”
 Şuanda uçakların iniş ve kalkışına mani olabilecek durum olmadığını kaydeden Vali Balkanlıoğlu, “Havaalanının dört dörtlük her şeyinin tamamlanarak yolculara hizmet vermesi için Mart ayını beklemek gerekiyor. Geçici çözümler bulunup da, uçaklar daha önce insin denilirse onunla ilgili çalışma yapılır. Ordu-Giresun Havaalanı konfor bakımından Türkiye’nin enleri arasına girecek. Havaalanı bittiğinde Türkiye’nin medar-ı iftiharı olacak” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi