Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte Oranlı, kısa bir süre önce yayımlanan ‘Olaylar ve Kişisel Tecrübe Işığında Gazetecilik’ isimli kitabı hakkında bilgi verdi, konferansın ardından da iletişim öğrencilerine kitaplarını imzaladı.

 

"Öğrencilere ışık tutuyor"

 

Konferans Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Mustafa Koçer’in takdim konuşması ile başladı. Bilginin önemine değinen Doç. Dr. Mustafa Koçer, sahada elde edilen tecrübenin çok değerli olduğunu vurguladı. Oranlı’nın kitabının iletişim öğrencileri için yararlı ve yol gösterici bilgiler içerdiğini kaydeden Doç. Dr. Koçer, tecrübe paylaşımı ile öğrencilere ışık tutmaya çalıştıklarını dile getirdi.

 

“Gazetecilikte bir sevda"

 

Konferansta konuşan Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Çetin Oranlı, 1990’lı yıllarda gazeteciliğe başladığını belirterek, mesleğin o dönemden bu yana baş döndürücü bir şekilde biçim değiştirdiğini dile getirdi. Oranlı, “Gazetecilik bir sevda ve ideal mesleğidir. Bu meslek size yoğun bir fedakârlık zorunluluğu gerektirecektir. İyi gazeteciliğin temeli aslında iyi insan olmaktır. Toplumda gazeteciliğin imajı ile ilgili sorunlar var. Bu nedenle mesleğin etik değerlere bağlı bir şekilde icra edilmesi büyük önem taşıyor” dedi. İletişim öğrencilerine çok okuyup kendilerini geliştirmeleri, zengin kelime hazinesine sahip olmaları, yabancı dil öğrenmeleri ve istikrarlı bir performansla çok çalışmaları tavsiyelerinde bulunan Oranlı, “İletişim alanında yoğun rekabet var. Çok çalışan, kendini geliştiren, fark oluşturan kazanır. Mevlâna’nın dediği gibi; testinin içinde ne varsa, dışına o sızar. Unutulmaması gerekir ki; gazetecilikte her gün finaldir. Gazetecilik dünyanın her gün yeniden kurulduğu bir meslektir” değerlendirmesini yaptı.

Oranlı, program sonrasında Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerine kitaplarını imzaladı.

 

Konya’da yoğun ilgi

Çetin Oranlı, gazetecilik ve öğrencilik hayatının geçtiği Konya’da düzenlediği basın toplantısı ve imza günü ile dostları ile buluştu. Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Oranlı, kitap hakkında bilgi vererek, “Bu kitap hayata ve mesleğe dokunan bir çalışma. Mesleğin pratik yönünü yansıttığı ve sahada yaşanılan sorunlar ve çözüm önerilerine yer verdiği için kitabımızın faydalı olacağını düşünüyorum” dedi. Basın toplantısına, Konya basını yoğun ilgi gösterdi.

Oranlı basın toplantısının ardından akşam saatlerinde Camlıköşk’te düzenlenen ve geniş katılımın olduğu imza gününde de Konya’daki dostları, meslektaşları ve sevenleri ile buluştu.  Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi